Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.11.2011 9:47:08

ČSSD navrhuje v souvislosti s rozpočtem na rok 2012 aktivní opatření

ČSSD navrhuje v souvislosti s rozpočtem na rok 2012 aktivní opatření

ČSSD navrhuje v souvislosti s rozpočtem na rok 2012 aktivní opatření, vedoucí ke stabilizaci veřejných financí a podpoře hospodářského růstu

Vzhledem k tomu, že vláda Petra Nečase opět předložila nerealistický rozpočet, který ve své struktuře zcela ignoruje potřebu podpory zaměstnanosti, sociální soudržnosti, stability veřejných rozpočtů a hospodářského růstu, nemůže ČSSD takový návrh zákona o státním rozpočtu podpořit.

ČSSD žádá vládu, aby vzhledem k očekávanému zpomalení české ekonomiky a rostoucímu riziku růstu nezaměstnanosti a dalšího výpadku daní, sociálního a zdravotního pojištění přijala aktivní kroky, kterými by v rámci omezených manévrovacích možností současných domácích veřejných financí čelila největším rizikům nadcházejícího roku 2012.

ČSSD v zájmu posílení stability veřejných rozpočtů a podpory hospodářského růstu navrhuje sedm konkrétních opatření:

1.                  Bojovat s daňovými úniky na základě stávajících platných zákonů, bojovat se „Švarc systémem“ a ne jej v návrzích legislativních změn podporovat, bojovat důsledně se zaměstnáním na černo.

2.                  Odložit, lépe však zrušit, zavedení druhé pilíře penzijní reformy. Stát tím ušetří nejméně 20 mld. Kč ročně a penzijní fondy nebudou mít možnost znehodnotit úspory českých občanů během stále probíhajících turbulencí na finančních trzích.

3.                  Zrušit daňovou reformu, která má dále snížit výběr daní a která bude ještě více podporovat přechod ke Švarc systému. Stát ušetří cca 15 miliard korun ročně.

4.                  Zastavit rušení úřadů práce jehož jediným cílem je výdělek pro soukromé agentury a softwarové firmy.

5.                  Udělat všechny nezbytné kroky k tomu, aby byly rychle a důsledně vyčerpány Evropské fondy alokované pro ČR. Vláda by měla vyjednat převedení peněz z programů, kde se nečerpá do programů, kde se čerpá, což jsou zejména Regionální operační programy.

6.                  Posílit aktivní politiku zaměstnanosti jako metodou, jak zvýšit zaměstnanost ohrožených skupin občanů na trhu práce a jak také zabránit eskalaci napětí v chudých a sociálně vyloučených lokalitách.

7.                  Realizovat hospodářskou politiku, která se bude cílevědomě snažit o co nejlepší podmínky pro české podniky v rámci EU a zároveň aktivně s maximální  státní podporou( včetně ekonomické diplomacie a posílení obchodních oddělení na klíčových ambasádách) expandovat na trhy mimo Evropskou unii, do Číny, Indie, Brazílie a na další trhy, které porostou rychleji než eurozóna.

Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama