Mgr. Veronika Luňáková

Kandidátka do zastupitelstva Středočeského kraje
  • ODS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.04.2019 8:40:00

Chci Evropské unii vrátit její původní smysl

Chci Evropské unii vrátit její původní smysl

ODS koncem března podala finální podobu kandidátky pro volby do Evropského parlamentu, které se letos budou konat 24. a 25. května.

Za Středočeský kraj se na kandidátce umístili hned čtyři zástupci, jedním z nich je Veronika Luňáková z Neratovic, členka oblastní rady Mělník.

V květnu to bude 15 let od doby, kdy Česká republika hrdě vstoupila do Evropské unie, kdy lidé otevřeně vyjádřili svou podporu společenství, které pro ně představovalo svobodu, prosperitu a bezpečí. Od té doby se však hodně změnilo a změnil se i názor a pohled na Evropskou unii. Význam slova prosperita se omezil pouze na snahu čerpání dotací, tehdejší výhoda svobody pohybu v rámci Schengenského prostoru se stala bezpečnostním rizikem a národní hrdost členských států a suverenita je neustále atakována zákony a nařízeními.

Proto, když se mě někdo ptá, proč jsem se rozhodla kandidovat odpovídám, že chci Evropské unii vrátit její původní smysl a chci se aktivně podílet na tom, kam Evropská unie směřuje. Chci být hlasem rozumu mezi dvěma extrémy – protiunijními radikály a proevropskými fanatiky. Myslím, že je nesmysl vyskakovat z rozjetého vlaku, jako je špatně pouze sedět a vyčkávat, kam se dojede. Je potřeba se aktivně postavit k řídícímu pultu a udávat směr vpřed a převzít s tím i spojenou odpovědnost.

V květnových volbách chci oslovit především mladé lidi, kteří se „do Evropské unie narodili“ a pro které představa, že by to mohlo být i jinak, je takřka nemyslitelná. S tímto jsou spojena i témata, která mladí Evropané vnímají za klíčová, a kterými je chci ve volbách oslovit.

Jedná se především o tematiku vzdělávání, profesní připravenosti a podpory duálního systému vzdělávání, která povede studenty k efektivitě na trhu práce a zajistí jim, že budou adekvátními a kvalifikovanými pracovníky, kteří po ukončení studia, jakéhokoliv typu školy, budou přispívat ke zvýšení produktivity a k hospodářskému rozvoji celé EU. S tím souvisí i kvalita poskytovaných stáží v zahraničí a následné usnadňování vstupu na trh práce, především v oborech vztahujících se k jejich studiu. V neposlední řadě se jedná i o téma řešící problematiku prvního samostatného bydlení a řešení bydlení mladých rodin v EU, které je a do budoucna bude velkým celoevropským tématem.

Mojí vizí a cílem je, aby Evropský parlament řešil pouze taková témata, která jsou skutečným problémem dnešní evropské společnosti a omezil své aktivity v činnostech, které si národní státy mohou řešit, a mnohdy také řeší, vlastní legislativou.

Všem vám předem děkuji za podporu, které si velice vážím a těším se na viděnou během květnové kampaně. Veronika Luňáková

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama