Jindřich Pilc

  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.04.2019 12:14:02

Zrušme televizní a rozhlasový monopol

Zrušme televizní a rozhlasový monopol

„ČT 24 se na CNN Prima News těší, konkurence je podle ní motivující a užitečná,“ uvádí Televizní web.

Teď ještě narovnat trh, aby byly férové podmínky pro všechny stejné a odstranit monopolní výsady ve formě tzv. koncesionářských poplatků.

Jestli si někdo chce platit nějaký rozhlas a nějakou televizi, ať si ji klidně platí. Ale ať nenutí násilím nebo hrozbou násilí případně finanční pokuty ostatní lidi, kteří toto sledovat, podporovat a platit nechtějí, aby mu nedobrovolně museli přispívat na jeho záliby. Agresionisté si pro své agrese proti nevinným lidem, kteří nikomu nic neprovedli, najdou vždy nějaké velmi ušlechtile znějící zdůvodnění. Nenechme se jím ošálit! Podstatou těchto monopolních výsad (ze zákona povinných koncesionářských poplatků, daň z vlastnictví televizního a rozhlasového přijímače) je násilné donucení. Média tzv. veřejné služby stojící na principu násilí a donucení pravděpodobně tento princip vždy budou nejen obhajovat, ale navíc ještě i aktivně propagovat. Opravdu jsou tedy tak prospěšná? Když podporují přesvědčení, že aby bylo to Dobro, tak prostě musíme lidi donutit?

Nahraďme konečně násilí a donucení dobrovolností! Žít a nechat žít. Všichni by všechny měli nechat na pokoji. S tím se snad dá souhlasit.


vyšlo na blogu Idnes.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama