Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.11.2011 15:55:01

Odložení vzniku tzv. druhého pilíře na rok 2015 by umožnilo...

Odložení vzniku tzv. druhého pilíře na rok 2015 by umožnilo...

Odložení vzniku tzv. druhého pilíře na rok 2015 by umožnilo, aby se k němu vyjádřili občané v příštích parlamentních volbách

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

ČSSD navrhla vládní koalici, aby v rámci tzv. důchodové reformy odložila možný vznik druhého pilíře na rok 2015. Umožnilo by to, aby se k tomuto kontroverznímu a riskantnímu kroku vyjádřili občané v příštích parlamentních volbách, které se budou konat nejpozději na jaře roku 2014. V takovém případě by ČSSD šla do parlamentních voleb se závazkem druhý pilíř zcela zrušit.

Odložení vzniku tzv. druhého pilíře, který připraví státní důchodový systém o cca 20 miliard korun ročně, by také pomohlo ke stabilizaci veřejných rozpočtů v době očekávaného zpomalení domácí i evropské ekonomiky. Fondy v rámci druhého pilíře by navíc nebyly vystaveny současným prudkým turbulencím na finančních trzích.

V případě, že by koalice na tento návrh přistoupila, umožnilo by to poslancům ČSSD vrátit se k projednávání vládních návrhů v Poslanecké sněmovně bez využití metody obstrukce.

Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama