Jaroslav Kubera

Zemřel dne 20.1.2020 ve věku 72 let
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2019 9:52:00

Ženy nepotřebují kvóty, ale pouze prostor, aby prokázaly své kvality

Ženy nepotřebují kvóty, ale pouze prostor, aby prokázaly své kvality

Do Senátu zavítala chorvatská prezidentka Kolinda Grabarová-Kitarovićová. Se senátory při společné večeři hovořila o rozšiřování EU, problémech západního Balkánu a také o ženách v politice.

 Předseda Senátu Jaroslav Kubera, který se zúčastnil již poledního setkání s chorvatskou prezidentkou na Pražském hradě, ocenil při společné večeři vzájemné bezproblémové vztahy mezi ČR a Chorvatskem a připomněl, že vnímá Chorvatsko jako důležitého a stabilního politického a ekonomického partnera naší země. Země západního Balkánu podle něj potřebují vizi vstupu do EU.

Chorvatská prezidentka hovořila o problémech se zajišťováním bezpečnosti na chorvatských hranicích. Podle ní se v poslední době zvyšuje počet nelegálních migrantů, kteří se snaží přes východní hranice vniknout do Chorvatska. To se chce v budoucnu chce ještě více zaměřit na moderní technologie při hlídání hranic. Podle ní by Chorvatsku prospěl vstup do schengenského prostoru, protože by se mohla země více soustředit právě na zajištění východní hranice.

Tématem rozhovorů bylo také zastoupení žen v politice a vedoucích pozicích. „Ženy nepotřebují kvóty, ale pouze prostor pro to, aby prokázaly své osobní kvality. To bylo viditelné dnes při obědě na Pražském hradě, kde prezident Miloš Zeman vlivem osobního kouzla a autority paní prezidentky vydržel na své poměry nevídaně dvě hodiny bez cigarety,“ ocenil předseda Senátu Jaroslav Kubera.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama