Mikuláš Ferjenčík

Právě jsem se vrátil z Parlamentu.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2019 7:34:00

Je možný, že tuhle bitvu prohrajeme a do vedení Prahy se vrátí kmotři

Je možný, že tuhle bitvu prohrajeme a do vedení Prahy se vrátí kmotři

Komentář na facebookovém profilu k bitvě na magistrátu

Po volbách do sněmovny, kdy jsem se stal poslancem za svůj domovský Pardubický kraj, jsem ukončil angažmá v pražském zastupitelstvu, protože jako Piráti máme za to, že kumulace funkcí v politice není rozumná. To mi umožňuje sledovat fungování nové pražské koalice s odstupem a současně můžu mluvit otevřeněji, než přímí účastníci.

Pražská koalice funguje dobře, radní jsou pracovití a kompetentní, věci se začaly hýbat, třeba se nám daří dostávat soudce a státní zástupce z městských sociálních bytů. Bohužel jsme narazili na jeden problém, o kterém jsme tušili od začátku, ale doufali jsme, že nebude eskalovat tak rychle.

Největší a řekl bych že jediný podstatný problém pražské koalice je to, že Jiří Pospíšil je neskutečný podrazák. V pondělí se shodnete se zástupci TOP 09 v koalici, že uděláte anonymní analýzu počtu prázdných bytů, ve středu vás za to Pospíšil označí za komunisty.

Další pondělí se se zástupci TOP 09 na koaličním jednání shodnete na odvolání zástupců managementu z dozorčí rady Pražské plynárenské, protože je absurdní, aby kontrolovali sami sebe, a v úterý se Pospíšil pasuje do role ochránce odborů a udělá z toho mediální kauzu jako blázen, přestože to byl on, kdo ještě jako ministr spravedlnost zrušil nárok na místa pro zástupce zaměstnanců v dozorčích radách firem pod 500 pracovníků.

Co s tím? Doufám, že to koalice vydrží do eurovoleb se ctí a potom si snad pan Pospíšil vybere, na které židli chce sedět. Podstatný bude i podzimní sjezd TOP 09, věřím, že se tam předseda TOPky změní, protože s takovýmhle podrazákem žádná integrace TOP 09 a STAN jednoduše není možná.

Jo, je možný, že tuhle bitvu prohrajeme a do vedení Prahy se kvůli Pospíšilovi vrátí kmotři z ODS okolo Alexandry Udženije, to už holt budou muset zhodnotit voliči. My uděláme maximum pro to, aby tenhle scénář nenastal.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama