JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.04.2019 6:34:00

Stát se nesmí k České poště chovat macešsky.Zaměstnanci mají nárok na vyšší mzdy

Stát se nesmí k České poště chovat macešsky.Zaměstnanci mají nárok na vyšší mzdy

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický jednal se zástupci krajské regionální rady Českomoravské konfederace odborových svazů.

S krajskými odboráři hejtman řešil především stávající situaci České pošty, kde působí v pozici člena dozorčí rady, ale také záležitosti spojené se středním školstvím, zdravotnictvím či financováním sociálních služeb.

„Situace České pošty není dlouhodobě snadná. Nejen že odměňování zaměstnanců neodpovídá jejich práci a mzdám, ale také dochází k časté obměně pracovníků, což samozřejmě znesnadňuje samotný provoz. I proto, že jsem měl od starostů měst a obcí informace, že se velmi složitě dostávají k jednáním s Českou poštou a nemají takové slovo, tak jsem chtěl pomoci, a proto jsem usiloval o pozici člena dozorčí rady, což samozřejmě otevírá možnosti pro jednání. I díky tomu jsme v minulosti řešili například situaci v Ústí nad Orlicí nebo Vysokém Mýtě a starostové se na mne v rámci výjezdů po regionu obrací i nadále,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který také nastínil další postup při řešení situace. „Stát by se měl k řešení krize České pošty postavit čelem, protože vnímám oprávněné požadavky zaměstnanců na nárůst mezd. Tento nárůst však není možný, pokud stát nezajistí navýšené úhrady za takzvanou univerzální službu, v rámci které si objednává například doručování na každou adresu, zajišťování poboček či provoz poštovních schránek. Náklady na poskytování těchto služeb každý rok překračují dvě miliardy korun,“ řekl hejtman Netolický, který se zástupci krajských odborů řešil také různá témata spojená se školstvím, zdravotnictvím, kulturou, sociálními službami či pardubickým letištěm.

Odboráři poděkovali hejtmanovi mimo jiné za možnost nominace svých členů do konkurzních komisí v rámci výběrových řízení na ředitele středních škol v regionu nebo za účast jednotlivých členů na jednáních výborů krajského zastupitelstva.

Českomoravská konfederace odborových svazů je největší odborovou centrálou v České republice. Jedná se o dobrovolné, otevřené a nezávislé sdružení 30 odborových svazů, jehož posláním je ochrana mzdových, pracovních a životních podmínek a práv zaměstnanců. Jako jeden ze sociálních partnerů se aktivně účastní tripartitních jednání s vládou a zaměstnavateli v rámci Rady hospodářské a sociální dohody ČR. ČMKOS je rovněž členem Evropské odborové konfederace, Mezinárodní odborové konfederace a Odborového poradního výboru při OECD.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama