Mgr.Bc. Karel Světnička

Předseda Moravské a Slezské pirátské strany
  • MS Piráti
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2019 23:07:15

Pomocí Babiše a Českých pirátů se bude vracet majetek komunistům a sudeťákům?

Pomocí Babiše a Českých pirátů se bude vracet majetek komunistům a sudeťákům?

Časy se mění. Uplynulo dost času, aby se "legální" i "soudní" cestou podpořily snahy komunistů i sudetských antisemitů. Stačí, aby se našli ti správní na svých místech.

 Česká vláda  má na programu Bezúplatný převod majetku v obci Chotilsko k hospodaření Generálnímu finančnímu  ředitelství. Běžně by to nikomu nic neřeklo. Jenže tady jde o mnohamilionový majetek - pozemky a domky u přehrady. Nejenže finančáci dělali u dárce majetku kontrolu a vůbec žádné, ale vůbec žádné, mnohamilionové nepatřičnosti nenašli, takže ani neměli vlastně na koho "zakleknout".  Dokonce i obdarovaní nesplnili oznamovací povinnost zda nejde o pokus o uplácení, že dostali jen tak pro nic za nic nemovitosti zdarma. Navíc dárci i obdarovaní velice dobře věděli a ví, že jde o majetek zabavený pomocí Ústavního zákona Komunistické straně Československa. Tento majetek má přesně určený režim, jak se s ním má zacházet. Je to dárci i obdarovanými ignorováno. Takže i trestný čin podvodu? Obdarovanými jsou Babišovi spolehliví úředníci, kteří velice dobře vědí co se bude měnit v této zemi. Dárci jsou dva neplatně zvolení místopředsedové Konfederace politických vězňů řízených tajemnicí. Státní instituce nezajímá, jak se co děje v KPV, a soudy dělají, jako by čekaly, až zemřou poslední političtí vězni - to už nikdo nebude moci kontrolovat hospodaření a hledat všechny peníze a dokumentaci, která mizí. Asi domů a k blízkým osobám dvou místopředsedů s tajemnicí.
Lze to považovat za první zkoušku vracení původně zabaveného majetku? Jestli to projde tady, bude se to zkoušet i jinde? Když Nejvyšší správní soud před lety nezakázal komunistickou stranu, tak třeba s takovou časem dojde k nápravě majetkových křivd komunistům. Ono podobně, když by byla založena nacistická strana se stejnými stanovami a programem jako mají komunisti, musel by Nejvyšší správní soud také určit, že je to vše v pořádku, stejně jako u komunistů.
Vypadá to, jako by se začínalo pro takové postupy  vracení majetků zkoušet na různých stranách. Mnoho aktivistů i členů České pirátské strany původem ze Sudet, se začalo veřejně na sítích vyjadřovat hanlivě k židům. K tomu se přidaly neomarxistické názory. Navíc pronásledují a napadají ty, kterým se to nelíbí. Jejich neomarxismus a antisemitismus se nelíbil několika členům Konfederace politických vězňů, tak založili Moravskou a Slezskou pirátskou stranu. Okamžitě nastalo na ně mnoho, i fyzických útoků, ze strany českých pirátů. Dokonce nejenže přiznali spolupráci s vedením ministerstva vnitra na tyto útoky, ale také přiznali, že to mají placené ze zahraničí - že by od bývalých sudeťáků, kteří by majetky rádi zpátky?
Spolupráce českých pirátů s vedením ministerstvem vnitra je úspěšná. Podvody se podařilo zabránit kandidování zakladatelům Moravských a Slezských pirátů, kteří jsou členy Konfederace politických vězňů. Zatím je to ve stádiu soudních řízení u Nejvyššího soudu, kde nejenže je požadavek na registraci Moravských a Slezských pirátů k volbám, ale také je tam návrh na zrušení registrace České pirátské strany a jejich kandidátů v případě její účasti ve volbách do Evropského parlamentu pro porušení mnoha zákonů včetně Ústavy a Listiny práv a svobod, či samotného zákona o volbách do Evropského parlamentu.
Nejvyšší správní soud má v tom zřejmě jasno. V obou podáních mu bylo nabídnuto velké množství důkazních materiálů k oběma jednáním. Zřejmě si je u soudu našli sami z veřejných zdrojů v dostatečném množství, protože bylo požádáno jen o doplnění drobností s dotazem, předkladatelé žaloby mají něco proti někomu z jmenovaných soudců. Nelze předpokládat, že si důkazní materiály nevyžádali, že už mají před soudním jednáním jasno, jak rozhodnou. Naopak lze věřit soudu, že nebude pokračovat v soudní podpoře komunistů, či jejich dětí a vnoučat v jiné straně, než komunistické, ale podpoří platnost zákonů a demokracii.
Ono Hitler i Gottwald také začínali jakoby občanským aktivismem a pokračovali přes pronásledování židů až k teroru obyvatelstva. Věřme, že si to díky moudrosti Nejvyššího soudu nezopakujeme a komunistům či sudeťákům zabavené majetky vracet nebudeme
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama