Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.11.2011 9:57:46

Kauzy ministrů za ODS ukazují na neschopnost bojovat proti korupci

Kauzy ministrů za ODS ukazují na neschopnost bojovat proti korupci

Tento týden se na české politické scéně nejen jiskří, ale také se ukazuje, že boj Nečasovy vlády s korupcí slušně řečeno pokulhává.

Kauza ministra Kocourka a jeho matky ukazuje na minimálně provázanost pravice s podnikatelskými subjekty, protože pouze bláhový člověk se může domnívat, že matka vyhrála v zahraniční lotynce. Nicméně pan Nečas dělá mrtvého brouka a čeká na vysvětlení pana ministra průmyslu a obchodu. Přitom dopředu avizuje, že toto, míněno zřejmě jakékoliv, vysvětlení bude akceptovat.

Daleko problematičtější se jeví kauza Promopro 2, jako další kauza na ministerstvu obrany jdoucí k tíži pana ministra Vondry. Pan ministr totiž podepsal desetimilionovou zakázku v rozporu se zákonem a to vědomě. Pokud právník z akvizičního oddělení ministerstva obrany varoval, že navrhovaný postup je z hlediska zákona nepřijatelný, pak opravdu nechápu, jaké motivy mohli vést pana ministra k podpisu smlouvy se společností KPMG n provedení auditu v Leteckých opravnách Malešice. Protože jako sporné bylo i přímé oslovení dvou subjektů, což o naléhavosti situace příliš nesvědčí.

Sám jsem navrhl projednávání bodu na Výboru pro obranu a bezpečnost kolem problémů podniků LOM Praha a VOP-026 Šternberk, zřizovaných ministerstvem obrany. Protože dlouhodobě jsou hospodářské výsledky neřešeny a spíše se domnívám, že záměrem je špatnou situaci udržovat, aby tyto podniky byly postupně rozprodány a zprivatizovány. Přitom řešení existuje, ale to by se muselo MO a vláda chovat k majetku s péčí řádného hospodáře.

Tyto a nejen tyto kauzy ukazují, že tato vláda není nejen rozpočtově odpovědná, ale také neumí či spíše nechce s korupcí bojovat. Zato umí dobře tunelovat státní a veřejné rozpočty, tučně odměňuje své poradce i stranické náměstky a omezuje demokratickou diskusi jen proto, aby protlačila asociální a proti růstové reformní zákony, které odmítá většina české populace. Prostě dělá politiku pro horních deset tisíc a zejména pro zahraniční firmy a korporace.

Žádné obavy o osudy důchodců, rodin s dětmi, lidí jakkoliv handicapovaných i těch, kteří žijí ze své práce, ale pobírají menší než průměrný plat v zemi. A takových spoluobčanů je 75%. Vláda ale neřeší ani osudy těch, kteří ne vlastní vinou ztratili práci či nenajdou práci po studiu. O to horší jsou v tomto světle ministerské kauzy, které ukazují na minimálně morální deficit lidí, kteří od prvního ledna zhorší životní situaci obyvatel České republiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama