Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.04.2019 12:13:00

Návrh série usnesení mimořádné schůze Poslanecké sněmovny

Návrh série usnesení mimořádné schůze Poslanecké sněmovny

ODS dnes v souvislosti s mimořádnou schůzí v Poslanecké sněmovně navrhla sérii usnesení, kterými chce zavázat vládu k adekvátnímu jednání

 Návrh usnesení Poslanecké sněmovny PČR:
  1. Poslanecká sněmovna vyzývá vládu, aby pozastavila vyplácení dotací firmám z holdingu Agrofert z českého národního rozpočtu, dokud si předseda vlády nevyřeší své osobní a podnikatelské problémy, s nimiž je spojeno pozastavení evropských dotací pro firmy z holdingu Agrofert.
  2. Poslanecká sněmovna vyzývá předsedu vlády, aby se zdržel verbálních útoků vůči orgánům policie a justice v souvislosti se závěry vyšetřování jeho osoby a jeho rodiny.
  3. Poslanecká sněmovna vyzývá předsedu vlády k takovému politickému řešení při obsazení postu ministra spravedlnosti, které nenaruší důvěru veřejnosti v právní stát.
  4. Poslanecká sněmovna zavazuje vládu, aby do 30. 5. předložila plán korekce státního rozpočtu pro rok 2019, a do 30. 6. aby předložila plán na redukci mandatorních výdajů státního rozpočtu.
  5. Poslanecká sněmovna žádá předsedu vlády, aby zveřejnil takzvaný investiční plán vlády za 3,5 bilionu korun, neboť tento přesahuje funkční období vlády.
  6. Poslanecká sněmovna zavazuje vládu, aby do 30. 6. předložila plán a termíny pro snížení byrokracie o 10 % do konce roku 2020 a o dalších 10 % do konce roku 2021.
  7. Poslanecká sněmovna zavazuje vládu, aby do 30. 6. předložila plán, principy a termíny daňové reformy.
  8. Poslanecká sněmovna zavazuje vládu, aby do 30. 6. předložila plán, principy a termíny důchodové reformy.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama