Mgr. Radek Vondráček

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.04.2019 17:05:00

Hlavní priorita je urážet premiéra, který tady bude osobně

Hlavní priorita je urážet premiéra, který tady bude osobně

Projev na 28. schůzi Poslanecké sněmovny 26. dubna 2019 k novele zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny

 Chudák jednací řád! Nevím, jestli se k němu ještě dneska vrátíme. Pane předsedo Stanjuro, prostřednictvím předsedajícího, za to, jestli někdo je, nebo není za vola, si v prvé řadě nese každý odpovědnost sám. Kdybyste mně zase na druhou stranu řekl, trváme na tom, aby tam byl premiér, bude tady premiér?, protože hlavní priorita naše je urážet premiéra, který tady bude osobně, tak bychom se o tom mohli pobavit. Já si vzpomínám, že jsem v minulosti dokonce dělal to, že jsem se domlouval s těmi navrhovateli mimořádné schůze, že ten návrh donesou až po víkendu, aby jim to vyhovovalo, abychom ten termín vždycky měli akorát. Vždycky jsem ten návrh na mimořádnou schůzi a ten termín konzultoval s navrhovatelem, většinou s opozicí. Zřejmě je na místě přehodnotit tuto svoji praxi a asi to tedy začnu opravdu dělat autoritativně, ponesu si za to plnou odpovědnost a už se nebudu nikoho ptát, kdy budu tu mimořádnou schůzi svolávat.

K samotnému jednacímu řádu. Znovu říkám, je to taková laboratoř demokracie, protože ten předpis se týká jenom nás, nemá to žádné vnější vlivy, také to skoro nikoho jiného nezajímá než nás, tj. mimo tuto budovu, a byl bych moc rád, kdybychom skutečně navázali na ty konstruktivní debaty v rámci té pracovní skupiny, protože se nemůžu zbavit dojmu, že v okamžiku, kdy někteří vstoupí těmito dveřmi, tak dojde k naprostému zatmění a změně osobnosti, protože to, co jsme schopni normálně se bavit už hned za těmi dveřmi nebo po telefonu, naprosto neodpovídá tomu, co tady zaznívá. Pozor, i to patří k demokracii, i to je součást parlamentní diskuze, i za to jsme placeni, že takto vystupujeme. Ale myslel bych si, že u toho...

(skončila doba pro faktickou poznámku)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama