Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2019 5:39:00

Nechci Zemanovi bránit v jeho lásce k jedné z nejtvrdších diktatur, ale...

Nechci Zemanovi bránit v jeho lásce k jedné z nejtvrdších diktatur, ale...

Komentář na facebookovém profilu k cestě prezidenta do Číny

Náš prezident se zase po čase vypravil do Číny. Nechci mu bránit v jeho lásce k jedné z nejtvrdších diktatur na světě, kde je ještě k tomu uctíván a vítán. Budiž. My jsme si ho zvolili, tak ho máme.

Ale přece jenom byl jeden jeho výkon během této cesty poněkud zvláštní. Navštívil firmu Huawei, která, jak známo, zásobuje také Pražský hrad a tam se jasně vyjádřil proti všem „pomluvám“, které směřují na tuto firmu a kterou kdekdo „neodůvodněně“ podezřívá ze zneužívání dat. Ovšem podezřívá ji, mimo jiné, i náš český Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost. Prezident může mít odlišný názor, než je stanovisko tohoto úřadu, má plné právo si na Hrad povolat šéfa tohoto úřadu a s ním si tuto otázku objasnit. Ale že by hlava státu v cizí zemi před jejími představiteli znevěrohodňovala své vlastní úřady, to je přece jenom pozoruhodný skutek. Nikdy jsem neslyšel, že by jiná hlava státu na světě útočila na vlastní úřady. Český prezident to zcela jasnými slovy učinil.

Prezident tedy útočí na vlastní úřad, a to v zahraničí a přímo u té firmy, kterou tento úřad označil jako riziko pro naší kybernetickou bezpečnost. Jsme opravdu podivuhodná země.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama