Bc. Milan Kroupa

  • ANO 2011
  • Jablonec nad Nisou
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.05.2019 16:57:50

Pan Malina evidentně nepatří mezi jablonecké patrioty

Pan Malina evidentně nepatří mezi jablonecké patrioty

Vyjádření primátora Milana Kroupy k bourání zámečku Schlaraffia

Vážení spoluobčané,

dnes se v našem městě stalo něco, co nelze přehlédnout. Společnost Malina Safety se bez povolení stavebního úřadu rozhodla zbourat zámeček Schlaraffia. V dnešních velmi časných hodinách proto nechala zbořit věž zámečku do té míry, aby celý objekt pravděpodobně nenávratně poškodila, a nemohlo tak již nikdy dojít k jeho rekonstrukci.

S ohledem na to, že se v jabloneckých poměrech jednalo o velmi unikátní stavbu, snažil jsem se od nástupu do funkce primátora tuto stavbu ve spolupráci s dalšími jabloneckými patrioty pro nás všechny uchovat. Za tímto účelem jsem se i osobně odvolal proti demoličnímu výměru a rovněž jsem navštívil ministra kultury s žádostí o prohlášení této budovy za státem chráněnou památku, které ministerstvo kultury právě zpracovává.

To, co se stalo, je smutné, děsivé a pobuřující zároveň. Tu správnou emoci si najde každý sám. Pan Malina evidentně nepatří mezi jablonecké patrioty a na tváři města mu vůbec nezáleží. Mamon je pro něj na prvním místě. Tento akt je hanbou nejen pro něj samotného, ale pro celou jeho společnost.

Slibuji vám všem, že učiním veškeré možné kroky k tomu, aby toto chování nezůstalo bez odezvy.

Milan Kroupa
primátor Jablonce nad Nisou

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama