JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.11.2011 15:55:00

Pověst české „ kocourkovské“ vlády je už neoddělitelně spjata s korupcí

Pověst české „ kocourkovské“ vlády je už neoddělitelně spjata s korupcí

Vyjádření poslance Parlamentu ČR a předsedy ÚV KSČM Vojtěcha Filipa k aféře mnistra Kocourka.

Nejnovější aféra vládní koalice, při níž rodina ministra Kocourka přišla k 16 miliónům prostřednictvím firmy Key Investments, nejen podle mého názoru nutně musí vést k odvolání tohoto ministra, pokud sám neodstoupí. Je velmi nepravděpodobné, že je možné tuto věc jakkoli přijatelně „vysvětlit“.

Zatím se zdá, že se tomu tentokrát nebude bránit ani část ODS. Hlavní roli asi hraje, že zmíněná firma připravila o peníze i několik radnic pražských městských částí vedených právě ODS. V této souvislosti byla na tuto firmu podána i trestní oznámení. Jednoduše řečeno: I když je z nekalého obohacování podezřelých více vládních politiků, největším hříchem podle ODS asi bude, když se tak děje na úkor vlastních lidí. Pokud je to „jen“ na úkor daňových poplatníků, pak se to „zamete pod koberec“.

Jinak si totiž nelze vysvětlit, proč stále setrvává ve funkci ministra Alexander Vondra.

Myslím, že pověst této vlády už nic zhoršit nemůže. Jakákoli další aféra jen potvrzuje názor většiny občanů, že současná vláda jako celek nemá čisté ruce a boj s korupcí vede jen na oko.

Vojtěch FILIP, předseda ÚV KSČM a poslanec PČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama