Mgr.Bc. Karel Světnička

Předseda Moravské a Slezské pirátské strany
  • MS Piráti
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2019 14:41:10

Ústavní soud: Strakonice si volby zopakují.Evropské volby v ČR se také zopakují?

Ústavní soud: Strakonice si volby zopakují.Evropské volby v ČR se také zopakují?

Někteří z českých Pirátů napsali, že zahraniční peníze používají na všechny možné instituce. Věřme, že Ústavní soud si nezaplatili.

Už přes půl roku se táhne patálie s komunálními volbami ve Strakonicích. Jedna z volebních stran se po volbách ozvala, že jiná volební strana porušila zákony i Ústavu. Ústavní soud potvrdil, že tomu tak skutečně bylo. Komunální volby ve Strakonicích se budou opakovat. Bohužel to už bude za peníze z městské pokladny. Ústavní soud rozhodoval až po volbách, když se až po nich - dříve by to šlo hůře -  ozvala poškozená volební strana.

Kandidát Českých pirátů do Parlamentu EU - jasným způsobem prezentuje svůj volební program (muslim Gill)

Nyní se naskýtá analogická situace s volbami do Evropského parlamentu. Podvody Ministerstva vnitra a jemu podřízené České pošty došlo k neoprávněnému vyřazení Moravské a Slezské pirátské strany. Byla podána žaloba, ke které Nejvyšší  správní soud písemně přiznal, že vyhodnotil pouze důkazy předložené Ministerstvem vnitra, ale písemné důkazy Moravské a Slezské pirátské strany o podvodu ignoroval . Soud uvedl, že ony důkazy mu byly včas a řádně doloženy, ale vůbec se jimi nezabýval - třeba možná právě z toho důvodu, že byly jasným důkazem podvodu. Je tedy rozdíl, jestli viníkem je Ministerstvo vnitra s dohledem "nejvyššího sněmovního dohlížitele" -  předsedou sněmovního výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj a maskotem českých euroPirátů knihovníkem Ivanem Bartošem, či nezávislá pirátská protistrana, dlouhodobě upozorňující na podvody, antisemitismus a neomarxismus či národním i evropským zájmům nebezpečné "vítačství" muslimů mnoha Bartošových  soudruhů, kteří jsou za svou činnost i patřičně odměňováni stranickými a státními trafikami. 

Vždy je třeba vyslechnout obě strany - to je základní pravidlo sporného soudního řízení. Tomu odpovídá i Listinou práv a svobod ukotvené - právo na spravedliý proces.

Toto pravidlo bylo Nejvyšším správním soudem porušeno. Proto spor o podvodném vyřazení Moravské a Slezské pirátské strany byl postoupen Ústavnímu soudu, na jehož podatelnu byla ústavní stížnost doručena 7. května. Volební věci mají při projednávání sice přednost, ale věřme, že vše bude včas spravedlivě posouzeno. Stále ještě lze doplnit seznam kandidujících stran i o neoprávněně podvodem vyřazenou politickou stranu. Ve Velké Británii také veškeré předvolební dění začalo kvůli patáliím s Brexitem se zkrácenými lhůtami až před pár dny. Je to mnohem levnější, než opakovat celé volby do Evropského parlamentu v České republice, ale je pravda, že demokracie je dražší, než diktatura. A o celoevropské ostudě českého Hamáčkova ministerstva a Nejvyššího správního soudu nemluvě. 

V případě Strakonic opakování voleb zaplatí občané města. V případě opakování voleb do Evropského parlamentu to zaplatíme my všichni. Představitelům Moravské a Slezské pirátské strany je zcela cizí vytrvalé donašečství a udávání českých institucí a politiků  do Bruselu, jak jsme toho svědky ze strany  českých (pseudo)Pirátů Ivana Bartoše. Ovšem z jejich vyjádření je také zcela zřejmé,  že jsou pevně rozhodnuti v případě zamezení kandidatury jejich politické strany předložit případ  příslušným evropským soudním a kontrolním institucím. 

Věřme však, že zvítězí zdravý rozum a respekt k zákonům a Ústavě České republiky, ne zájmy Bartošových pseudopirátských "vítačů", prokazatelných antisemitů a globalistických neomarxistů s jejich soudruhy. Svoboda (nejen internetu), právo a spravedlnost jsou nedělitelné i bez ideologických nálepek. 


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama