Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.05.2019 19:46:00

Jan Korytář přednesl u soudu řadu spekulací

Jan Korytář přednesl u soudu řadu spekulací

Vyjádření Martina Půty, hejtmana Libereckého kraje, k dnešnímu průběhu soudu

 Dnes u soudu vypovídali dva důležití svědci. Jan Korytář v několika případech vypovídal v rozporu s tím, co řekl v přípravném řízeni (kde například sdělil, ze neví o tom, ze by v souvislosti s dotačním projektem byl na kohokoliv činěn nátlak, zatímco dnes označil za nátlak to, ze jsem na jednání regionální rady projekt podpořil). Přednesl u soudu řadu spekulací, informaci od blíže nespecifikovaných nebo anonymních zdrojů i vyslovených lží (například to, že před rozhodným jednáním regionální rady jejím členům nevolal, nebo to, ze mě informoval o skutečnosti, že o projekt opravy kostela se zajímá BIS). Na některé detaily si vzpomínal překvapivě přesně, jiné si vůbec nevybavoval.

Pokud jde o zatahování mého soukromí do této trestní kauzy, k němuž se uchýlil v závěru své výpovědi, nebudu ho komentovat. Ale mrzí mne, že se po sérii vlastních politických neúspěchů snížil k útokům v osobní rovině.

Bývalý předseda Úřadu regionální rady Ing. Zdenek Vašák pak u soudu potvrdil, že bez pečlivé finální kontroly projektu by dotace nebyla zadavateli proplacena. Není tedy pravda, jak se dřive psalo, že vyplacení evropských peněz zabránil zásah policie. Stejně jako již vyslechnutí členové Regionální rady potvrdil, že ani jeho jsem v souvislosti s tímto ani jiným projektem nijak neovlivňoval a že projekt opravy kostela označil samotný liberecký magistrát za prioritní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama