Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.11.2011 17:22:56

V Senátu se bude na Mikuláše jednat o škrtech na vysokých školách

V Senátu se bude na Mikuláše jednat o škrtech na vysokých školách

Nedávno se objevila informace, že ministr školství Josef Dobeš hodlá drasticky zkrátit rozpočet vysokých škol, a to o 1,3 mld. Kč.

Nedávno se objevila informace, že ministr školství Josef Dobeš hodlá drasticky zkrátit rozpočet vysokých škol, a to o 1,3 mld. Kč. Jsem přesvědčen, že toto rozhodnutí ministra školství je chybné a pro vysoké školy smrtící. Proto jsem inicioval mimořádné zasedání senátního Výboru pro vzdělání, vědu, kulturu, lidská práva a petice. Na toto jednání budou přizvání jak zástupci vysokých škol, tak zástupci studentské komory.

Protože se v minulosti Josef Dobeš prakticky jakékoliv konfrontaci s odborníky vyhýbal, dali jsem mu možnost, aby si termín tohoto mimořádného zasedání sám vybral. Určil si termín 6. prosince 2011, tedy na Mikuláše. Je to paradoxní, protože škrty v jeho režii na vysokých školách spíše znamenají, že je takovým Mikulášem naruby.

Na výboru bude ministr školství konfrontován s tvrdou realitou, kdy reálně hrozí, že tak výrazné škrty v rámci vysokých škol povedou k výraznému omezení jejich kvality a následně také ke zhoršení konkurenceschopnosti ČR na mezinárodním poli.

Pevně věřím, že bude Josef Dobeš schopen vysvětlit, jak chce plánovaný škrt ve výši 1,3 mld. Kč vysokým školám vyrovnat. Debata se z tohoto důvodu tedy zřejmě povede i na téma školného.

Marcel Chládek, stínový ministr školství za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama