Mgr. Jan Paparega

  • BPP
  • Most
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.05.2019 7:41:00

Dycky Most! A co dál?

Dycky Most! A co dál?

Asi nikdy nebylo jméno našeho města skloňovanější než od začátku tohoto roku. Respektive od chvíle, kdy Česká televize začala vysílat seriál s názvem Most!

Tvůrcům musím poděkovat, není slavnějšího města v České republice. Ostatně Richard Müller to na plese města také zmiňoval. Ačkoliv seriál skončil, o placky a trička je stále v turistickém informačním centru zájem. Ale co bude dál?

Když jsem sledoval každý týden vysílání České televize, tak jsem se v mnoha momentech přistihl, že se skutečně od srdce směji. Jak šel čas, tak jsem sledoval, jak se seriál těší velké oblibě a to nejen u místních, ale i u široké veřejnosti. Hlášky, které jsou dnes již, troufnu si říci kultovní, rezonovaly nejen při různých jednáních, ale například jsem je zaslechl i na dovolené v zahraničí. Celá země směřovala svůj zrak každé pondělí do našeho města a ihned po ukončení série se do Mostu vydala vládní delegace, společně se zástupci kraje a místních organizací. A zde přichází možná odpověď na otázku v titulku. Co dál? Dokáže dílo pánů Jana Prušinovského a Petra Kolečka přimět konečně vládu České republiky, aby městům jako je Most začala systematicky pomáhat? Přenesou se dlouhé debaty od stolů až k nám do města? Vyslyší již konečně naše volání po změně systému v oblasti vyplácení sociálních dávek? Pomůže nám popularita k získání finančních prostředků potřebných k odkupu bytových jednotek zpět do vlastnictví města? Jsem založením optimista a budu věřit, že ano.

V seriálu bylo mnohokrát vidět, že když se chce, tak to jde. Doufám, že budeme představitelům naší země konečně stát za to, aby nás brali vážně, a nikoli aby jen planě slibovali. Nikdy v minulosti jsme neměli tolik pozornosti, které se nám dostalo v uplynulých měsících. Tvůrcům se podařilo s nadsázkou představit naše město, které historicky utrpělo velké šrámy na těle i duši. Na politické reprezentaci je nyní, aby podala lék.

Dycky Most!

Jan Paparega, primátor města Mostu

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama