Mgr.Bc. Karel Světnička

Předseda Moravské a Slezské pirátské strany
  • MS Piráti
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.05.2019 9:48:23

Volby ukázaly ČSSD, že plátci daní se podvádět nenechají?

Volby ukázaly ČSSD, že plátci daní se podvádět nenechají?

Případ jednoho z nejodpovědnějších ministrů Staňka je jen podvodem na zakrytí rozhazování našich daní? Co dalšího má zakrýt? Je toho hodně, co by se voličům nemuselo líbit.

 

Ministrovi Staňkovi by se dal vytknout hlavní problém - jeho účast na křtu knihy aktivního spoluúčastníka zločinů totalitního komunistického režimu. Pravda, autor knihy je "svatoušek" oproti  podvodníkovi Tomáši Zimovi, rektorovi UK.article_photo (Týden)

Co se týká případu odvolání Jiřího Fajta z místa ředitele Národní galerie, tam si, jako správný hospodář, splnil povinnost, kterou mu ukládá několik zákonů. Jestliže zjistil nesprávné nakládání se svěřeným majetkem, a neodvolal by pachatele,  a věc neoznámil, pak by se sám mohl dopustit naplnění skutkové podstaty trestného činu - minimálně třeba podle § 368 trestního zákoníku - "Neoznámení trestného činu". Vedení České sociální demokracie má plná ústa slibů o sociálnu a demokracii, ale jakmile někdo upozorní na to, že nesociální a nedemokratické vysoké daně jedni těžce platí, aby je jiní mohli rozhazovat, hlavně ve svůj prospěch, pak je zle. Zvláštní je, že se mlčí o podobném přístupu k veřejným prostředkům z našich daní, když je Jiří Fajt užíval na výstavu o Jagelloncích v Kutné Hoře nebo na výstavě ke 100. výročí vzniku státu. Rozházené miliony platíme všichni. 

Ještě podivnější je, že se mnozí "opírají" o "kulturní frontu", která svými podpisy podpořila rozmařilost Jiřího Fajta. Zřejmě tato hrstka podpisujících asi má podobný vztah k naším daním, jako Jiří Fajt - kdy u nich byl proveden podobný finanční audit? Nebo se k autorskému počínání ozval ředitel Národního divadla - nějak není známo, že by se tak hájil, když provozoval rektální alpinismus ke komunistům za totality. Ostatní v kultuře si váži našich daní. Ti neprotestovali, ale umělecky tvořili pro nás, širokou veřejnost a ne pro účely svých hamižných zájmů. Jako nedávno zemřelý Jaroslav Erik Frič.

Jestli ministr přece jen bude muset odejít, měl by on spolu s premiérem urychleně ihned před odvoláním zahájit kontroly u všech petentů, kteří se ozvali proti odvolání Jiřího Fajta. 

Ono se ani nelze divit, že osoba poukazující na finanční nesrovnalosti, je pro pohlaváry ČSSD hodně nepohodlná. Třeba i na tolik, že možná útoky na odvolání Staňka sama iniciuje. Důvodem může být jednoduchá záležitost, díky které asi odešel ministr Kněžínek.

Jde o to. Ono je  běžné, že vláda i Sněmovna dávno schválili řádění exekutorů včetně uměle vyvolaných exekucí, které mnohdy vykonávají staré totalitní struktury způsoby dřívější StB. Stále se jen ve Sněmovně plká o tom, co by se mělo zmírnit, ale zatím je vše při starém a exekutoři "rejžují" co to nejvíce jde.

Jenže vedle toho ČSSD prohrála všechny soudy ohledně zaplacení dluhů za zastupování JUDr. Altnerem. Má soudem přikázáno zaplatit. Je ale  natolik silně sociální demokratická, že oproti běžným daňovým poplatníkům neplatí a neplatí a neplatí..
Pak se nelze divit, že  se postaví za ty, kteří také nemají úctu a respekt k cizím financím, u Fajta veřejným prostředkům z našich daní.

Jestli hlava státu i premiér nepodporují neúctu k běžným lidem, pak nejenže Staňka neodvolají, ale vybídnou ho ke kontrole našich prostředků v kultuře, aby šli opravdu těm, kteří ji tvoří a ne těm, kteří se pomocí ní přiživují.
 
Zaručené kavárenské penězovody jsou přece mnohem víc, než úspěch v jakýchkoli volbách?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama