Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.11.2011 18:08:10

Senátor Chládek si u Úřadu pro ochranu osobních údajů stěžuje na MŠMT

Senátor Chládek si u Úřadu pro ochranu osobních údajů stěžuje na MŠMT

V minulém týdnu přinesla média informaci, že ministerstvo školství na svém oficiálním webu zveřejnilo kompletní údaje několika set podporovaných romských studentů.

Ač byla celá věc ministerstvem školství odstraněna, podle senátora a stínového ministra školství z ČSSD Marcela Chládka celá věc nekončí.

"Považuji to za nehoráznost. Ministerstvo školství tímto svým zásadním pochybením dalo zveřejněným dětem a jejich rodinám doslova polibek smrti," reagoval na zveřejnění citlivých informací Marcel Chládek, který kvůli celé věci podal stížnost na Úřad pro ochranu osobních údajů. "Je totiž patrné, že dokument byl vytvořen dne 20. 10. 2011 a
dále, že byl ze stránek MŠMT opakovaně stažen (uložen) návštěvníky stránek," píše ve své stížnosti Marcel Chládek. 
Úřad pro ochranu osobních údajů tento jeho podnět přijal se slovy: "Skutečnosti uvedené ve Vašem podání zakládají podezření, že mohlo dojít k porušení zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů uvedeným subjektem."
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama