PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.06.2019 10:47:00

Ve všech obcích je patrné, jak na jejich rozvoji občané pracují

Ve všech obcích je patrné, jak na jejich rozvoji občané pracují

Vesnicí roku 2019 Královéhradeckého kraje je Nový Hrádek

 Výsledky letošního ročníku soutěže Vesnice roku v Královéhradeckém kraji dnes zveřejnila odborná porota složená ze zástupců vyhlašovatelů. Zlatou stuhou se pyšní městys Nový Hrádek (NA), který bude náš kraj reprezentovat v celostátním finále. Modrou stuhu za společenský život získalo Strážné (TU). Bílou stuhu za činnost mládeže udělila porota obci Nepolisy (HK). Oranžovou stuhu za spolupráci obce se zemědělským subjektem má Rudník (TU). Porotci udělili také druhé a třetí místo. Na pomyslných stupíncích vítězů tak stanuly Žďár nad Metují (NA) a Vilantice (TU). Další obce si mezi sebou rozdělí ceny hejtmana.

O titul Vesnice roku se v kraji letos ucházelo 12 obcí. Odborná porota je všechny navštívila během uplynulého týdne a dnes rozhodla o vítězi. Slavnostní předání všech ocenění se uskuteční 10. srpna ve vítězné obci.

„Velice si cením všech, kdo mají odvahu se do soutěže přihlásit. Prakticky ve všech obcích, které jsem v posledních letech navštívil, je patrné, jak na jejich rozvoji občané pracují a zvelebují je. Konkurence v této soutěži je tedy obrovská. Přesvědčit porotce k udělení některé z hlavních cen není nic jednoduchého,“ říká hejtman Jiří Štěpán.

S oceněním je spojené finanční ohodnocení. Zlatá stuha přinese do vítězné obce milion korun a Královéhradecký kraj jí přispěje na pořádání slavnostního vyhlášení. Finanční odměnu získají i obce oceněné druhým a třetím místem, modrou, bílou a oranžovou stuhou nebo některou z cen hejtmana.

Vítězná obec bude Královéhradecký kraj reprezentovat v kole celostátním, jehož výsledky pořadatelé oznámí na jarmarku venkova v Luhačovicích 14. září.

Soutěž se vyhlašuje každoročně od roku 1995. V rámci krajského i navazujícího celostátního kola se hodnotí koncepční dokumenty, společenský život, aktivity občanů, podnikání, péče o stavební fond a obraz vesnice, občanská vybavenost, inženýrské sítě a úspory energií, péče o veřejná prostranství, přírodní prvky a zeleň, péče o krajinu, připravované záměry a informační technologie obce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama