Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.06.2019 20:57:00

Pravidla platí pro všechny

Pravidla platí pro všechny

Komentář na facebookovém profilu k zemědělským dotacím

 Zájmy našich zemědělců i daňových poplatníků jsou na prvním místě a pravidla platí pro všechny.

Do Česka včera dorazila předběžná auditní zpráva Evropské komise k čerpání zemědělských dotací. Audit nezmiňuje jakýkoli střet zájmů Miroslava Tomana, který neměl možnost přidělování dotací ovlivnit.

Nejdůležitější je však hájit zájmy našich zemědělců a daňových poplatníků. Proto až do vyjasnění situace s Evropskou komisí vstupují v platnost následující opatření:

  • Státní zemědělský intervenční fond na základě možného střetu zájmů premiéra Andreje Babiše pozastavuje výplatu dotací holdingu Agrofert. Pozastavení se týká období od února 2017, kdy se Andrej Babiš stal premiérem.
  • Dotace přestanou být vypláceny také firmě Agrotrade, která patří rodině ministra zemědělství Miroslava Tomana. Dotace jsou ukončeny k 2. srpnu 2018, kdy Miroslav Toman stanul v čele resortu. A to i přesto, že se audit týkal období před jeho ministerským působením a zpráva jakýkoli jeho střet zájmů nezmiňuje.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama