Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.06.2019 21:30:35

Jeden příběh se šťastným koncem

Jeden příběh se šťastným koncem

Jako otec několikaměsíčního syna vím velmi dobře co znamená strach o dítě.

V pátek odpoledne dne 31. 5. 2019 jsem se stal účastníkem události, která měla šťastný konec. Starší paní, která procházela blanenskou zámeckou zahradou narazila na zhruba 2letého chlapce. Rodiče nikde v okolí nebyli, proto se rozhodla, že dítě zavede na Městský úřad na náměstí Republiky. Jelikož bylo kolem 15:30 hod. a pátek není úředním dnem byl městský úřad zavřený. Moje matka, kterou jsem měl u úřadu vyzvednout se s touto starší paní dala do řeči zrovna když jsem přijížděl. Po objasnění situace jsem neváhal a vytočil tísňovou linku městské policie. Hlídka městské policie byla na místě do 3 minut.

Dítě sice trochu mluvilo, ale nebylo nám schopno říct ani jak se jmenuje ani zhruba popsat kde bydlí a nemělo nic u sebe. Strážníci okamžitě začali situaci řešit. Po vyslechnutí popisu situace si pomocí městských kamer a operátora vyhledali jakým vchodem dítě do zámecké zahrady vstoupilo, spojili se s Policií ČR, zda-li už dítě není pohřešované a provedli další kroky. V tu dobu dítě ještě pohřešované nebylo. Samozřejmě jsme všichni chlapce hlídali, aby nevběhl pod auto nebo něco podobného.

Situaci se podařilo vyřešit zhruba za 20 min., kdy se maminka na policii ozvala. To už se na místo sjely 2 hlídky Policie ČR a další hlídka městské policie. Maminku dovezlo jedno z policejních vozidel.

Jako otec několikaměsíčního syna vím velmi dobře co znamená strach o dítě. Byl jsem proto velmi rád, že popsaná situace měla šťastný konec a maminka se se svým synem shledala. Chtěl bych ocenit profesionální a lidský přístup jak Městské policie Blansko, tak i státní policie. Situaci se díky jejich zodpovědnému přístupu podařilo vyřešit během několika desítek minut a tento příběh byl završen šťastným koncem.

Bc. Emil Pernica, zastupitel města Blansko a předseda OV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama