Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.06.2019 18:20:00

Stokrát nic umořilo vola

Stokrát nic umořilo vola

Lidovci dotlačili vládu najít peníze na dofinancování sociálních služeb.

Vláda slíbila poskytnout dvě miliardy korun na dofinancování sociálních služeb. Právě lidovci od začátku poukazovali na nekompetentnost obou ministryň se dohodnout na tom, kde najdou peníze pro poskytovatele sociálních služeb.

„Stokrát nic umořilo vola. Vítám, že jsme dostali od vlády a obou ministryň ujištění, že potřebná částka dvou miliard korun na dofinancování sociálních služeb bude zaslána,“ řekl na úvod Výborný.

Podle Výborného měla být vyřešena celá věc už v lednu. „Je velmi trapné, že klienti a poskytovatelé tady byli půlroku v nejistotě a nevěděli, jak to bude s financováním tento rok. Je to něco, co si zaslouží omluvu,“ zkritizoval postup vlády v celé situaci Výborný.

Poslance Víta Kaňkovského zarazilo nedůstojné přetahování o peníze na sociální služby mezi ministryní Alenou Schillerovou a ministryní Janou Maláčovou. „To jak dneska prezentovaly dohodu obě ministryně, mi přišlo nepatřičné. Nicméně jsme rádi, že nakonec náš tlak přinesl alespoň částečný úspěch,“ dodal. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama