Ing. Jitka Volfová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.06.2019 19:37:00

Město koupilo pozemky potřebné pro stavbu chodníku z vlakového nádraží

Město koupilo pozemky potřebné pro stavbu chodníku z vlakového nádraží

Stavba chodníku, který by vedl z výstupiště na hlavním vlakovém nádraží směrem do areálu bývalé ŽOSKY v Dubici, je zase o krok blíž.

Českolipští zastupitelé totiž na svém květnovém zasedání schválili výkup pozemků Českých drah, na kterých bude budoucí chodník ležet, za cenu 1,2 mil. Kč. Výkup posledního potřebného pozemku pro stavbu chodníku by pak zastupitelé měli schválit na červnovém jednání.

„Jsem ráda, že v projektu stavby chodníku směrem k Modusu pokračujeme. Věřím, že po dokončení projektu mnoha lidem ulevíme a ušetříme kroky do práce. Od Českých drah jsme získali rozlehlé pozemky, které nám umožní plánované investice realizovat. Proto moc děkuji za spolupráci, která je nyní na vysoké úrovni,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

„Projekt na chodník již máme připravený. Jakmile budeme vlastnit všechny pozemky, můžeme podat žádost o vydání stavebního povolení. Po jeho získání můžeme vypsat výběrové řízení na zhotovitele stavby,“ nastínil další postup českolipský místostarosta Martin Brož.

Díky propojení vlakového nádraží s areálem bývalé ŽOSKY si lidé, kteří v areálu pracují, výrazně zkrátí cestu. Nyní musí obcházet celý blok nebo chodí podél kolejiště po nezpevněném povrchu, což je mnohdy nebezpečné. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama