Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.06.2019 20:20:00

Naprosto odmítám povinné kvóty podle pohlaví

Naprosto odmítám povinné kvóty podle pohlaví

Komentář na facebookovém profilu ke kvótám na pozice žen ve veřejné správě

Už když jsem přijímala pozvání na mezinárodní konferenci na téma vyrovnaného zastoupení žen a mužů v politice, odhadovala jsem, že tam se svým negativním postojem ke kvótám zůstanu osamocena. Nicméně jsem přesvědčena, že hlas rozumu musí zaznít i na těchto akcích, a proto jsem pozvání přijala ráda.

Naprosto odmítám povinné kvóty podle pohlaví! Osobně mě jako ženu uráží, že bych byla zvolena nikoliv na základě svých názorů a myšlenek, ale jen díky tomu, že jsem se narodila jako žena. Tahle absurdní pozitivní diskriminace nemá podle mě v politice, kterou vnímám jako souboj idejí, co dělat. A to jsem také (poněkud překvapeným) účastníkům konference řekla.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama