Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.06.2019 22:09:00

Žádáme analýzu, která vyhodnotí vliv dolu Turów na životní prostředí a zdraví

Žádáme analýzu, která vyhodnotí vliv dolu Turów na životní prostředí a zdraví

Komentář na facebookovém profilu k záměru rozšířit polský důl Turów

Rada Liberecký kraj dnes schválila vyjádření k dokumentaci vlivů záměru pokračování a rozšiřování těžby v dole Turów. Žádáme v něm mimo jiné o provedení tzv. post-projektové analýzy (PPA), která vyhodnotí skutečnou intenzitu významných vlivů na životní prostředí a lidské zdraví.

V analýze požadujeme stanovení základních ukazatelů, jako je především ovlivnění kvality a množství podzemních a povrchových vod, kvality ovzduší, hlukové zátěže, chráněných území, stability horninového prostředí nebo klimatu.

Ve spolupráci s organizacemi Frank Bold, Greenpeace Česká republika a Chráníme vodu, z.s. chceme dosáhnout toho, aby rozšiřující se těžba v polském hnědouhelném dole Turów co nejméně zatížila naše území.

Možnost připomínkování v rámci procesu EIA využili také ve velkém rozsahu naši občané (díky za to!). Všechny tyto připomínky a požadavky budou dále projednávány v rámci tzv. mezistátních konzultací.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama