Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.11.2011 14:36:10

Není na co čekat, smlouvu ohledně letounů CASA...

Není na co čekat, smlouvu ohledně letounů CASA...

Není na co čekat, smlouvu ohledně letounů CASA je třeba okamžitě vypovědět

ČSSD považuje dnešní plán minstra obrany Alexandra Vondry o tom, že poskytne dodavateli evidentně nefunkčních a pro vojáky nebezpečných letounů CASA půlroční lhůtu na jejich opravu, za zcela nedostatečný a nepřijatelný.

ČSSD v minulosti opakovaně volala po přezkoumání vážných podezření z předraženého tendru na dodávku letounů CASA pro českou armádu, kdy pořizovací částka 3,5 miliardy korun podle médií výrazně přesahuje pořizovací částky u jiných zemí. Před několika málo dny ČSSD dokonce iniciovala v této věci možných miliardových úniků pro veřejné finance mimořádné jednání Poslanecké sněmovny. Koaliční poslanci ale jakékoli snahy o řešení této věci zablokovali.

Kromě korupčního podezření z předraženého tendru pak letouny CASA od samého začátku vykazují vážné chyby a technické nedostatky, které znemožňují jakékoli bojové nasazení a ohrožují i samotné vojáky.

ČSSD proto apeluje na ministra Vondru, aby co nejdříve přehodnotil svůj postup v této věci a smlouvu s dodavateli letounů CASA okamžitě vypověděl. Jsem přesvědčen, že není na co čekat, není možné dále zavírat oči před vážnými problémy a podivný miliardový tendr dále protahovat. 

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Jan Hamáček, stínový ministr obrany za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama