PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.06.2019 11:38:00

Sto tisíc pomůže hasičům v Dubenci, potřebné vybavení využijí i okolní obce

Sto tisíc pomůže hasičům v Dubenci, potřebné vybavení využijí i okolní obce

Královéhradecký kraj poskytne finanční dar 100 tisíc korun obci Dubenec na Trutnovsku. Obec využije peníze na pořízení potřebného vybavení pro místní hasiče.

 Poskytnutí finančního daru dnes schválila Rada Královéhradeckého kraje na svém mimořádném zasedání.

„Velice si cením aktivit dobrovolných i profesionálních hasičů. Když jsem se přijel podívat na škody, které záplavy způsobily, zajímalo mne, zda mají hasiči veškerou potřebnou techniku, která by jim zásahy usnadnila. Dozvěděl jsem se, že některou důležitou technikou nedisponují a jsou závislí na pomoci od profesionálních hasičů z Hradce Králové a okolí. Toto potřebné vybavení pak využijí i okolní obce,“ odůvodňoval poskytnutí finančního příspěvku hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán, který obec nedávno po lokálních záplavách navštívil.

Dubenec zasáhly povodně již poněkolikáté. Z toho důvodu obec pořídila začátkem letošního roku protipovodňové poldry, které napomohly velké množství vody zachytit: „Poldry určitě splnily svůj účel. Pokud by nebyly umístěny v polích nad obcí, tak by byly škody daleko vyšší,“ dodal hejtman Štěpán.

„Naše obec zajišťuje požární ochranu pro další dvě obce a okolí, když je potřeba. Z této částky nakoupíme čistící techniku, konkrétně vysokotlaký čistič a průmyslový vysavač na vodu společně s přepravním vozíkem k našemu zásahovému automobilu. Tuto techniku využije naše jednotka sboru požární ochrany pro urychlení čištění zatopených prostor,“ řekl starosta obce Dubenec Jaroslav Huňat.

Královéhradecký kraj podporuje činnost sborů dobrovolných hasičů dlouhodobě. V roce 2018 vynaložil 23 milionů korun na provoz jednotek požární ochrany obcí a dalších 2,8 milionu korun poskytl přímo Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska na pořízení nové techniky, na provoz, ale i na pořádání různých kulturních či sportovních akcí, mezi které spadá například reprezentace kraje na Mistrovství ČR v požárním sportu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama