Mgr. Ing. Taťána Malá

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.06.2019 7:37:00

Záchranka dostane nové plicní ventilátory pro přepravu novorozenců

Záchranka dostane nové plicní ventilátory pro přepravu novorozenců

Krajská rada rozhodla o nákupu nových plicních ventilátorů pro vozy Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje. Jejich pořízení umožní lépe ochránit především zdraví novorozenců při jejich převozu.

Zahájení výběrového řízení na veřejnou zakázku malého rozsahu na pořízení pěti kusů přístrojů pro umělou plicní ventilaci pro novorozence v celkové hodnotě 2,25 milionu korun (s DPH) odsouhlasila krajská rada na svém pondělním jednání (17. června 2019).

„Pořízení těchto moderních plicních ventilátorů přispěje k nezbytné přednemocniční neodkladné péči při zajištění převozu novorozenců, kteří potřebují mechanickou ventilaci. Nákup přístrojů pro ventilaci novorozenců významně přispěje k mnohem lepší efektivitě přednemocniční neodkladné péče u těchto nejmenších pacientů,“ uvedla náměstkyně Taťána Malá. Jak následně dodala, nové přístroje by jihomoravští záchranáři měli obdržet ještě v průběhu letošního roku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama