Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT

  • DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.06.2019 4:33:00

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT žádá o okamžité zastavení kácení na Smetance

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT žádá o okamžité zastavení kácení na Smetance

Prohlášení DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT k záměru radnice vykácet zdravé stromy v centru Prahy

 Demokratická strana zelených – ZA PRÁVA ZVÍŘAT nesouhlasí se záměrem vykácení zdravých stromů u Základní školy Na Smetance v Praze 2.

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT podporuje rekonstrukci areálu hřiště pro žáky základních škol, ale zároveň požaduje zachování současné zeleně.

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT se ztotožňuje se všemi důvody, resp. body Petice za okamžité zastavení kácení zdravých vzrostlých stromů v centru Prahy.

1. Stromy jsou i dle posudků MČ Praha 2 zdravé, vzrostlé a žijí na daném místě již více než 60 let. Javory jsou vysoké 13 a 14 metrů s průměrem koruny 10 metrů. Stromy stojí v pražské památkové zóně a v zóně se zvýšenou ochranou zeleně. Stromy plní významnou estetickou funkci.

2. Projekt rekonstrukce sportoviště je možné upravit tak, aby byly stromy zachovány. Variantní návrhy zpracované architekty existují! Jeden javor má být pokácen pouze proto, že vadí novému plotu. Druhý javor by pouze zmenšil plochu jednoho ze 3 hřišť. Při zadání zpracování projektu nebyl MČ Praha 2 vznesen požadavek na zachování zdravých vzrostlých stromů.

3. Projekt v pražské památkové zóně za více než 35 milionů korun nebyl zpracován architekty! Variantní návrhy nejsou MČ Praha 2 brány v potaz. Občané, kteří se dlouhodobě snaží o úpravu projektu jsou Radou MČ napadáni a vysmíváni. Finální verze projektu není i přes dlouhodobé žádosti občanů MČ Praha 2 zveřejněná.

4. Stromy poskytují potřebný stín pro hřiště a hlavně pro děti, které si na hřišti hrají. Stromy regulují mikroklima v ulici a na hřišti. Stromy plní v popsané lokalitě izolační funkci, tedy zachycují prach a znečišťující látky především z dopravy, produkují kyslík, absorbují oxid uhličitý, hluk, snižují vibrace a brání přehřívání ulice projevující se jako fenomén tepelného ostrovu města. Areál hřiště se přitom nachází přímo naproti rušné ulici Italská a ani 300 metrů pražské magistrály a hlavního nádraží.

5. Magistrát zcela zcela nepochopitelně povolil kácení stromů ve vegetačním období, kdy jsou stromy olistněné a především obývané ptáky, kteří na nich mají svá aktivně využívaná hnízda.

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT žádá o okamžité zastavení kácení a úpravu projektu rekonstrukce sportoviště u ZŠ Na Smetance se zachováním stávající zeleně.

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT řadí mezi své hlavní priority ochranu zvířat a jejich práv, ale i ochranu přírody, životního prostředí, krajiny a kulturního dědictví.

Petici můžete podepsat ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama