Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2011 17:39:04

ČSSD si připomene výročí 17. listopadu 1989

ČSSD si připomene výročí 17. listopadu 1989

ČSSD si připomene výročí 17. listopadu 1989 položením květin na Národní třídě i veřejnou debatou v Lidovém domě

ČSSD si připomene zítřejší výročí 17. listopadu 1989 tradičním položením květin v Praze na Národní třídě, kterého se v 9 hodin ráno zúčastní předseda strany Bohuslav Sobotka spolu s místopředsedy Jiřím Dienstbierem, Martinem Starcem a dalšími členy vedení sociální demokracie a jejího poslaneckého a senátorského klubu.

17. listopad byl pro ČSSD důležitý nejenom jako okamžik velké pozitivní společenské změny, ale také jako událost, která už o dva dny později, tedy 19. listopadu 1989, umožnila obnovit činnost Československé sociální demokracie na domácí půdě a to po 40 letech nuceného exilu.

Zástupci ČSSD také podpoří svou účastí čtvrteční demonstraci občanské iniciativy SPaS na pražském Staroměstském náměstí a později i demonstraci sdružení  ProAlt na pražském Václavském náměstí, které jsou namířeny proti nespravedlivé vládě P. Nečase a jejím chybným reformám.

ČSSD připravila jako vlastní vzpomínku na 17. listopad 1989 veřejnou debatou, kterou v Lidovém domě organizuje Masarykova demokratická akademie. Debaty, která začíná v 17 hodin, se zúčastní kromě zástupců vedení ČSSD také samotní aktéři sametové revoluce Valtr Komárek a Zdeněk Jičínský. Hostem debaty bude i Erazim Kohák. Diskuse má název „Revoluce s lidskou tváří?“ a moderovat ji bude místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek.

Během této debaty bude také slavnostně ukončena velká petiční akce, kterou od prvního do sedmnáctého listopadu letošního roku organizovala ČSSD po celé České republice proti nespravedlivé důchodové reformě a za odchod vlády Petra Nečase.

Tiskové oddělení ČSS

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama