Ing. Dana Balcarová

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2019 16:02:57

Andrej Babiš nemyslí na budoucnost našich dětí

Andrej Babiš nemyslí na budoucnost našich dětí

Česká republika blokuje celoevropskou snahu dosáhnout klimaticky neutrální ekonomiky do roku 2050.

Andrej Babiš na schůzce evropských lídrů v Bruselu odmítl spolu se zástupci Polska a Maďarska cíle evropské vize Čistá planeta pro všechny. Zablokovali tak dlouhodobou snahu Evropské unie být lídrem v boji proti změně klimatu a stát se celosvětovým příkladem v plnění cílů Pařížské dohody.

„My máme úplně jinou klimu než některé jiné země,“ zaznělo včera v Bruselu od premiéra ČR Andreje Babiše, který dále argumentoval tím, že nesmíme ohrozit náš průmysl, hospodářství a zaměstnanost. „Proč máme myslet 31 let dopředu, premiér Babiš nechápe. V dnešní době zrychlujících se projevů změny klimatu, kdy právě Česká republika trpí extrémními výkyvy počasí více než ostatní evropské země, jsou taková prohlášení od předsedy vlády hloupá, sebestředná a hlavně nebezpečná. Andrej Babiš nemyslí na budoucnost naši ani našich dětí. Jeho cíle se ubírají k zakonzervování nastavení českého průmyslu coby fosilního dinosaura závislého na produkci biopaliv z řepky,“ říká předsedkyně Výboru pro životní prostředí Dana Balcarová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama