Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2019 11:38:00

S návrhem státního rozpočtu nesouhlasíme

S návrhem státního rozpočtu nesouhlasíme

Komentář na facebookovém profilu k návrhu státního rozpočtu pro rok 2020

 Proč? Chybí v něm peníze na zásadní služby, které ovlivňují životy nás všech. Chybí finance na zajištění bezpečí občanů, sociální služby, ani boj se suchem.

Co konkrétně chybí v návrhu rozpočtu?

Peníze pro policisty a hasiče
Lidé, kteří každý den nasazují vlastní životy pro naše bezpečí, by přišli o peníze na platy a vybavení. Dokonce musí jezdit v zastaralých nevyhovujících služebních vozech. Abychom byli stále bezpečnější zemí, nesmíme přece řešit, jestli budeme mít na základní vybavení!

Více peněz na sociální služby
Nemůžeme hodit přes palubu ty, kteří se o sebe nedokáží postarat sami a spoléhají na pomoc státu. Rozpočet musí myslet právě, a především, na děti a seniory. Je pro nás nepřijatelné, aby se pro opravdu potřebné nenašly peníze!

Investice do digitálních služeb
Lidé nemohou trávit tolik času běháním po úřadech. Spoustu věcí by šlo zařídit rychleji, jednodušeji a levněji. Pokud investujeme do digitalizace!

Boj se suchem
Sucho a s ním spojená neúroda nás stojí miliardy. Proto musíme co nejdříve zajistit dostatek vody v krajině a zabránit dalšímu zhoršení situace. Peníze v rozpočtu by umožnily výstavbu nových rybníků, nádrží a vodovodů.

Peníze pro kulturu
Zaměstnanci v kultuře mají dlouhodobě jedny z nejnižších platů. To je ostudné. Musíme už konečně najít peníze na jejich zvýšení!
Je naprosto nepřijatelné, aby chyběly peníze v tolika zásadních oblastech. Jestliže Ministerstvo financí není schopno najít prostředky ve prospěch občanů, musíme navýšit příjmy rozpočtu a my máme řešení. Například jen zavedení bankovní daně by přineslo do státního rozpočtu až 14 miliard korun ročně!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama