Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.07.2019 16:15:50

Musíme se starat o lidi, kteří v sociálních službách pracují

Musíme se starat o lidi, kteří v sociálních službách pracují

Potřeba dofinancování sociálních služeb je i v Jihočeském kraji životně důležitou.

Aktuálně chybí zhruba 200 milionů korun na provoz a mzdové prostředky zaměstnanců v sociálních službách. KDU ČSL proto prosadila v krajském zastupitelstvu požadavek na jejich dofinancování.

Místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek navrhl na zasedání jihočeského krajského zastupitelstva ve čtvrtek 27. června usnesení, kterým jsou hejtmanka Ivana Stráská a náměstek pro sociální věci Zdeněk Dvořák pověřeni jednat s vládou o dofinancování sociálních služeb v Jihočeském kraji. Návrh byl většinově přijat a jednání tak může začít. 

„Sociální služby se starají o ty nejpotřebnější. My se musíme starat o lidi, kteří v nich pracují. Jihočeské zastupitelstvo si to uvědomuje,“ podotkl Jan Bartošek. Pomoc lidem v nouzi a potřebným je základní funkcí společnosti, založené na hodnotách solidarity a dobré spolupráce. Je povinností vedení kraje udělat vše pro to, aby toto fatální selhání vlády nemělo nedozírné praktické následky. „Děkuji za všechny potřebné!“, dodává Jan Bartošek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama