Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.11.2011 16:43:21

Prezident Klaus zase nezná špinavé peníze

Prezident Klaus zase nezná špinavé peníze

Prezidentovo veto na zákon o trestní odpovědnosti právnických osob připomíná jeho dřívější postoj, že nezná žádné špinavé peníze.

Zdá se, že Václav Klaus odmítá pochopit, že Česká republika se chová jako „banánová republika“ pokud u nás není možné postihnout za trestnou činnost firmy, které mají prospěch z trestné činnosti.

U nás lze často postihnout pouze méně významná kolečka, která se podílejí na páchání trestných činů, nicméně nelze postihnout například majitele firem, které mají z trestné činnosti prospěch. V České republice se může nerušeně tunelovat, protože firmy, které mají z podobných akcí prospěch, jsou nepostižitelné a jejich majitelům například nelze zabavit zisk z trestné činnosti. Teprve trestní odpovědnost právnických osob by mohla otevřít cestu k odpovídajícím postihům. Naše republika by tím učinila krok do civilizovaného světa.

Prezident Václav Klaus svým vetem dává znovu najevo, že korupce v této zemi ho opravdu netíží. Jeho veto na antikorupční zákon přitom přichází nedlouho po nedořešené aféře, ve které prezidentská kancelář čelila  podezření na korupci při udělování prezidentských milostí.

Lubomír Zaorálek, místopředseda ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama