Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.07.2019 20:06:00

Vládě rostou příjmy, ale očividně jí to nestačí. A chce stále víc

Vládě rostou příjmy, ale očividně jí to nestačí. A chce stále víc

Komentář na facebookovém profilu k návrhu na zvýšení poplatku za vklad do katastru nemovitostí

 Vláda chce zdvojnásobit poplatek za návrh na vklad do katastru nemovitostí.

Argumentuje tím, že se mnoho let poplatek nezvyšoval. Nepřijde mi to fér zejména v situaci, kdy vláda zároveń odmítá zrušit daň z nabytí nemovitosti.

Tak jsem se na to zeptal ministryně financí při interpelacích. Dozvěděl jsem se, že ministerstvo financí "pouze" předkládá návrh podle požadavku katastrálního úřadu. A vlastně máme být rádi, že poplatky nezdvihá víc, protože požadavky úřadu byly vyšší. Jak lidumilné, že?

Daň z nabytí nemovitosti je nejvíce absurdní a amorální daň našeho daňového systému. Prodražuje náklady na pořízení vlastního bydlení, které se začíná v některých lokalitách vzdalovat i střední třídě. Od kupujícího stát vybírá 4 % z ceny nemovitosti z již jednou zdaněných peněz. Celkový výběr této daně však nedosahuje ani výše jednoho procenta státního rozpočtu.

Vládě rostou i jiné příjmy do státního rozpočtu díky ekonomickému růstu. Ale očividně jí to nestačí a chce stále víc a víc.

O našem opakovaném návrhu na zrušení této daně by se mělo opět hlasovat v úterý 9. července.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama