Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.07.2019 8:37:00

Ministr Staněk se rozhodl hrát historickou úlohu užitečného idiota

Ministr Staněk se rozhodl hrát historickou úlohu užitečného idiota

Komentář na facebookovém profilu k situaci kolem rezignace ministra kultury Staňka

 Jestli to premiér Babiš myslí opravdu vážně, když mluví o tom, že je ČR právní stát a on sám neohrožuje demokracii u nás a ctí zákony, pak okamžitě podá kompetenční žalobu, na nečinnost prezidenta, protože Ústava hovoří zcela jasně a nedává prostor, aby prezident týdny či měsíce odmítl vyhovět návrhu premiéra, na odvolání ministra! Toto je bezprecedentní pohrdání Ústavou ČR ze strany prezidenta! Bohužel pan ministr Staněk se rozhodl hrát v tomto případě historickou úlohu užitečného idiota.

Pokud premiér žalobu nepodá, pak má smysl, aby po Senátu i Sněmovna projednala a podpořila žalobu na prezidenta k Ústavnímu soudu!

Není možné, aby v této zemi byl prezidentem někdo, kdo se vysmívá rozhodnutí soudu a opakovaně nerespektuje zákony, včetně Ústavy!

Umíte se představit, že by se takto začali chovat všichni občané? Že bychom nerespektovali zákony, rozhodnutí soudu? Kde to jsme?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama