Ing. Josef Bělica, MBA

  • ANO 2011
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.07.2019 16:05:00

Havířov na konci července spustí provoz sdílených kol

Havířov na konci července spustí provoz sdílených kol

V pátek 26. července Havířov slavnostně zahájí provoz sdílených kol. Občané se mohou těšit na 80 kol, která naleznou ve 20 stanicích po celém městě. Jezdit na nich budou lidé moci až do října.

Druhou sezonu pak sdílená kola odstartují v březnu 2020. Provozovat je bude společnost nextbike Czech Republic s.r.o.

„Jsem velmi potěšen, že i obyvatelé Havířova budou moci využívat služeb bikesharingu, a to ať už na rychlý přesun po městě nebo si kolo půjčit třeba na víkendovou vyjížďku. Prvních 15 minut jízdy bude díky podpoře města pro uživatele kol zdarma a za následující půl hodinu výpůjčky zaplatí 20 Kč,“ uvedl primátor města Josef Bělica.

Kola si zájemci jednoduše vypůjčí přes mobilní aplikaci Nextbike, která je dostupná ve verzi pro iOS, Android i Windows. V případě, že uživatel nevlastní chytrý mobilní telefon, může si kolo půjčit přes zákaznickou linku. Celý proces trvá pouze několik sekund.

„Jsme velmi rádi, že je Havířov dalším českým městem, kde můžeme nabízet naše služby. Více než 15letá zkušenost firmy Nextbike přinese občanům nejrychlejší, nejlevnější a ekologicky nejšetrnější možnost dopravy, která zároveň podporuje i zdravý životní styl,“ řekl k projektu sdílených kol jednatel společnosti Nextbike Lukáš Luňák.

Firma Nextbike v červnu zvítězila ve veřejné zakázce havířovského magistrátu. Město vyčlenilo ze svého rozpočtu 2 420 000 Kč, kterými chce pokrýt náklady na dobu určitou, a to do konce listopadu 2020.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama