Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.07.2019 10:01:00

A pak že levice a pravice už neexistuje...

A pak že levice a pravice už neexistuje...

Komentář na facebookovém profilu k postoji Pirátů.

Je úsměvné sledovat, jak Piráti již dva týdny nedělají nic jiného, než vysvětlují, jak se s nikým nechtějí a nebudou spojovat.

No vidíte, a my jsme jenom chtěli vyvolat debatu o možné spolupráci demokratických stran, o spojování jsme nikdy ani neuvažovali. Přesto na část silně levicového anarchistického křídla Pirátů jdou osypky a bůhví co ještě…A pak že levice a pravice už neexistuje...

Tak jen pár základních důvodů, proč mohou být Piráti v klidu a spojování s ODS se nemusí bát. My si totiž zakládáme na jednoznačných hodnotách a nemíníme z nich slevit. Věříme například, že o mandátu politiků rozhodují voliči, nikoliv stranické "internetové” výbory. Věříme také, že dluhy se mají platit a že věřitel musí mít možnost domoci se svých práv. Uvědomujeme si, že práce lidí něco stojí a že hodnoty jako vzdělání, zdraví nebo spokojený důchod nepadají z nebe. Vždy to někdo musí zaplatit.

Se svými politickými partnery spolupracujeme na základě vzájemné programové shody. Tu já osobně u levicových populistů vážně nevidím. A hlavně, neustálé kádrování od představitelů strany, která provozuje nepotismus na všech politických úrovních, považuji přinejmenším za legrační.

A jeden příklad za všechny: současný Magistrát pod vedením pirátského primátora má 21 placených členů Rady a různých výborů, a také poprvé v historii porevoluční Prahy pozici placeného místopředsedy výboru (sic!). Magistrát za primátora Svobody měl 6 placených předsedů výborů. Když uvážíme, že jejich měsíční plat je cca 85.000 Kč, k tomu připočtete náklady sekretariátu včetně minimálně jednoho asistenta, činí náklady na tohle "divadlo" minimálně 3 miliony měsíčně. Tolik k pirátskému omezování kumulace platů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama