Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.07.2019 16:47:00

Dvouletý projekt přinese nové poznatky a nápady nejen pro muzejní výstavy

Dvouletý projekt přinese nové poznatky a nápady nejen pro muzejní výstavy

Zaměstnanci Královéhradeckého kraje a jeho čtyř příspěvkových organizací v oblasti kultury se v následujících dvou letech budou vzdělávat a získávat nové poznatky u zahraničních partnerů.

Díky novým zkušenostem následně nabídnou široké veřejnosti kvalitnější služby například při prezentaci muzejních sbírek, pořádání přednášek či přípravě nových výstav.

„Díky projektu získáme nové zkušenosti s chytrými řešeními v kultuře, obzvláště s koncepčním a inovativním přístupem k celokrajskému řešení oblasti architektury a veřejného prostoru. Očekáváme, že naši zaměstnanci díky projektu naváží a prohloubí spolupráci se zahraničními partnery, zvýší si své dovednosti při vzdělávání dospělých, získají zpětnou vazbu na svoji dosavadní práci i novou inspiraci pro budoucí projekty. Tyto zkušenosti budeme moci aplikovat do našich aktivit,“ sdělila náměstkyně pro školství a kulturu Martina Berdychová.

Projekt nazvaný „Královéhradecký kraj – dva roky vzdělávání“ je plně hrazený z fondů Evropské komise. Začal minulý měsíc a potrvá až do konce května roku 2021. Zúčastní se jej nejméně 21 zaměstnanců Královéhradeckého kraje a jeho čtyř příspěvkových organizací v oblasti kultury – Impuls Hradec Králové, centrum podpory uměleckých aktivit; Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové, Galerie moderního umění v Hradci Králové a Regionální muzeum a galerie v Jičíně. Vzdělávat se budou u partnerských organizací v zahraničí, například v Rakousku, Německu, Itálii, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku nebo Slovinsku.

„V rámci projektu plánujeme načerpat informace a zkušenosti pro přípravu celokrajské strategie v oblasti kultury a památkové péče, která bude mít dopad na odborné aktéry v této oblasti i na širokou veřejnost. Zajímavé bude též srovnání zahraniční zkušenosti v oblasti ochrany kulturního dědictví,“ uvedla Martina Berdychová.

Účastníci kurzů a studijních pobytů získají nové zkušenosti a poznatky v oblasti muzejnictví, strategického rozvoje, projektového řízení, památkové ochrany vybraných památek, v oblasti kulturních aktivit, archeologie, digitalizace publikací nebo prezentace sbírek a uměleckých děl.

Nové zkušenosti zaměstnanci kraje a jeho příspěvkových organizací využijí například pro další obohacení dosavadní nabídky vzdělávání a služeb a při tvorbě nových vzdělávacích programů – přednášky, semináře, kurzy, výstavy nebo knihovnické služby.

Novou inspiraci pro zlepšení svých služeb pro veřejnost budou v zahraničí hledat i pracovníci Muzea východních Čech v Hradci Králové, kteří o obdobný projekt s úspěchem žádají již několik let.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama