ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2011 11:57:34

O žádné peníze ČR nepřijde

O žádné peníze ČR nepřijde

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR by rádo dementovalo tvrzení Vladimíra Špidly. Bývalý eurokomisař totiž straší tím, že ČR přijde o peníze z evropských fondů. Česká republika o žádné prostředky z důvodu nesplnění tzv. pravidla n+3 v tomto roce nepřij

MMR pravidelně monitoruje situaci v jednotlivých programech a v těch, které se potýkají s problémy, zavádí systém zesíleného řízení rizik. Tento nástroj je oceňován i Evropskou komisí jako příklad dobré praxe. Pan Špidla upozorňuje na špatnou situaci v programu Věda a výzkum pro inovace (správně Výzkum a vývoj pro inovace). Zde je potřeba uvést jeho prohlášení do kontextu. Program je čerpán zejména tzv. velkými projekty, což jsou projekty nad 50 mil €, které podléhají speciálnímu režimu schvalováná Evropskou komisí. Kromě toho mají i specifický výpočet naplnění pravidla n+3. Tento program dosáhne na požadovanou kontrolní hranici a ani zde nedojde v roce 2011 ke ztrátě prostředků.

 Pokud jde o přesuny prostředků mezi programy, už na jaře tohoto roku MMR předložilo vládě návrh na takovou změnu a Evropská komise již s vládou schváleným návrhem vyslovila souhlas.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama