Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.08.2019 17:39:00

EET dává možnost trestat ne za daňové úniky, ale za administrativní pochybení

EET dává možnost trestat ne za daňové úniky, ale za administrativní pochybení

Komentář na facebookovém profilu k finančním kontrolám na bleších trzích

„Já uznávám všechno, přísnost musí bejt, bez přísnosti by se nikdo nikam nedostal,“ říkal dobrý voják Švejk policejnímu radovi poté, co byl tajným strážníkem Bretschneiderem v hospodě U Kalicha zatčen za velezradu. Na tento citát a Švejka vzpomínám poslední dobou často.

Například, když v červnu Finanční správa zaklekla na bleší trh v Praze a uvedla to jako důkaz, že EET má smysl a narovnává podnikatelské prostředí. Dnes neví, jaké tato akce měla přínosy a náklady. Víme jen, že prodat pár nepotřebných skleniček nebo staré hračky po potomcích údajně křiví podnikatelské prostředí.

Je to jen doklad toho, co říkáme dlouhodobě. EET přineslo možnost trestat nikoliv za daňové úniky, ale za různá administrativní pochybení.

Tak až půjdete příště na blešák, tak pozor na nějakého Bretschneidera.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama