Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.08.2019 7:47:00

Premiér Babiš vytvořil koalici se sluníčkářskou probruselskou ČSSD

Premiér Babiš vytvořil koalici se sluníčkářskou probruselskou ČSSD

Komentář na facebookovém profilu k vládní koalici

Znovu se potvrzuje, že skutečnost, že premiér Andrej Babiš vytvořil koalici se sluníčkářskou probruselskou ČSSD, je škodlivá pro Českou republiku. Nejen, že se hádají okolo odvolávání a jmenování ministra kultury, nyní ČSSD dělá potíže okolo rozpočtu. ČSSD prý v návrhu rozpočtu předložené ministerstvem financí chybí 20 miliard. Kvůli hádkám v koalici hrozí dokonce rozpočtové provizorium a občané nedostanou přislíbené peníze. Premiér Babiš se domnívá, že účastí ČSSD ve vládě se zalíbí Bruselu a vyhne se pokusu o Majdan. V tom se ale velmi mýlí. Premiér Babiš nese plnou odpovědnost za škody naší zemi, které vznikají účastí ČSSD ve vládě, protože si ji vybral jako koaličního partnera.

Peněz je přitom v rozpočtu dost. Stačí, aby vláda ANO, ČSSD a KSČM přestala platit miliardy politickým neziskovkám, sociální dávky nepřizpůsobivým, dále je třeba stáhnout české vojáky z Afghánistánu a ukončit škodlivou inkluzi ve školství. Či zdanit nadnárodní korporace a stopnout korupční dotační projekty.

Pro hnutí SPD je vláda za účasti promigrační ČSSD, ať už s panem Staňkem, nebo Šmardou, nepřijatelná. Hnutí SPD je připraveno v případě odchodu ministrů ČSSD z vlády jednat o případné podpoře vlády odborníků nominované vítězem voleb, pokud bude taková vláda prosazovat také programové priority SPD. Naším prvním partnerem pro takové jednání by byl prezident republiky, jehož jeho postoj je zásadní. Také respektujeme ústavní pravomoci prezidenta republiky při jmenování a odvolávání ministrů a odmítáme v této věci ústavní či kompetenční žalobu.

Premiér Babiš se domnívá, že účastí ČSSD ve vládě se zalíbí Bruselu a vyhne se pokusu o Majdan. V tom se ale velmi mýlí. Premiér Babiš nese plnou odpovědnost za škody, které vznikají naší zemi účastí ČSSD ve vládě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama