ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.08.2019 13:05:00

Já nic, já úředník?

Já nic, já úředník?

Komentář na facebookovém profilu k nevymáhání náhrady škody od úředníků

 Když kdokoliv udělá chybu, musí za ni zaplatit. Proč totéž neplatí pro úředníky, kterých máme přebujelou armádu? Všechny návrhy, které v minulosti směřovaly k tomu, aby stát povinně vymáhal škodu po úřednících, neprošly. Stát za jejich chyby platí stovky milionů a škody nevymáhá. Proč?

Orgány veřejné správy od svých zaměstnanců vymohly méně než jedno procento způsobených škod, a to je opravdu tristní. Máme to snad chápat tak, že se úředníci nemusí bát vydávat nezákonná rozhodnutí nebo dělat nesprávné úřední postupy? Přiložený článek (ZDE) je skutečně velmi smutným čtením a svědčí jen o tom, jak rozdílné je postavení státní správy a běžných občanů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama