Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.08.2019 11:43:00

Odmítáme navýšení věku odchodu do důchodu či odebírání řidičáků důchodcům

Odmítáme navýšení věku odchodu do důchodu či odebírání řidičáků důchodcům

Komentář na facebookovém profilu k politice SPD vzhledem k seniorům

To je nehoráznost. Byl jsem upozorněn, že jistý pan Petr Hanning o hnutí SPD šíří lži v tom smyslu, že prý podporujeme pozdější odchod do důchodu a odebírání řidičských průkazů důchodcům. To jsou nehorázné lži! My naopak důchodce všestranně podporujeme, odmítáme navýšení věku odchodu do důchodu či odebírání řidičáků důchodcům. Navíc podpořili jsme a nadále podporujeme zvýšení důchodů.

„Starší člověk má podle parlamentních stran, což jsou výše jmenované, plus ještě SPD - T. Okamura, ČSSD a KSČM pracovat do stále vyššího věku, ale řídit nesmí?“ napsal lživě Hannig.

Jak si může Hannig dovolit takhle sprostě lhát? Nikdy jsme nenavrhli zvýšení věku odchodu do důchodu ani odebírání řidičáků důchodcům! Hnutí SPD naopak podpořilo zvýšení důchodů o 900 korun a navíc navrhlo, aby v rámci avizovaného zvýšení důchodů o 900 korun dostali navíc všichni, kteří mají důchody do 10 tisíc korun měsíčně, ještě dalších 900 korun, aby se alespoň trochu dorovnala výše nejnižších důchodů, jelikož za současné situace nelze z této částky vyžít.

Jsme to my, kdo navrhl zákon na zavedení minimálního důchodu, který by lidem garantoval minimální důstojný starobní důchod ve výši hranice chudoby stanovované Evropským statistickým úřadem (Eurostat), která je dnes pro ČR zhruba 12 tisíc korun čistého – a až od této částky zásluhově. Samozřejmě v případě starobních důchodů jen pro ty, co mají odpracován počet let. Navrhujeme zvýšit také invalidní důchody.

Naše hnutí Svoboda a přímá demokracie dlouhodobě považuje za jeden z klíčových problémů zajištění důstojného života lidem, kteří svůj produktivní věk pracovali, a tedy odváděli státu daně a pojištění. Dnes jsou v chudobě statisíce důchodců, jejichž důchod objektivně nestačí na základní životní potřeby. Opakuji - na základní potřeby důstojného života. Tedy nájemné, energie a služby, potraviny a náklady spojené s udržením zdravotního stavu.

Peníze ve státním rozpočtu na toto zvýšení důchodů jsou, přesto naše návrhy ostatní parlamentní strany blokují. SPD navrhuje ukončit financování politických „neziskovek“, ukončit vyplácení neadresných sociálních dávek nepřizpůsobivým (a podmínit vyplácení pracovní minulostí a čistým trestním rejstříkem) a stažení české armády z Afghánistánu. Poté by stát měl bez problémů desítky miliard korun na razantní zvýšení všech důchodů včetně invalidních a také na podporu pracujících rodin s dětmi. A ani by se nemusely zvyšovat daně, jak nejnověji navrhuje vláda hnutí ANO, ČSSD a KSČM.

Vidíte tedy, že hnutí SPD má podporu seniorů jako jednu ze svých hlavních priorit a že jsme již několik zákonů na zvýšení důchodů předložili. A lži pana Hanniga na tom nic nezmění.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama