RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2019 6:43:00

Náš fatální problém

Náš fatální problém

Komentář na facebookovém profilu k chování státu k přírodě

Náš fatální problém:

1. Státní orgány přistupují k přírodě jako k výrobnímu nástroji, který má zajistit (za přítomnosti nezbytného "kouře z továrních komínů") produkci zboží. Tato komunistická logika řadu institucí a mnoho lidí na výplatní listině státu neopustila. A spoustě lidí (jednotlivců, skupin) to vyhovuje (neb z toho mají prospěch).

2. K přírodě často nejen v jednotlivostech přistupujeme jako "k rozbitému soustruhu". Tato plánovaná akce to jasně dokumentuje. Soustruh je rozbitý (= koryto je zanesené) tak to musíme opravit (= a děláme to tak, že přitom padne stovky stromů). Na celkové škody se nikdo nedívá. Pokud by nějaké novoty (pravidla ochrany životního prostředí) překážely, tak skutečnost prostě trochu "ohneme". A stroje mohou vyjet.

Takhle to fakt dál nejde. Lidí, co tuto logiku odmítají myslím přibývá. Ale pomalu. A rezistence státu, jeho úředníků a představitelů spolu se zájmem zájmových skupin změnu k lepšímu bohužel brzdí...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama