RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.08.2019 18:15:00

O reálném světě

O reálném světě

Komentář na facebookovém profilu k budoucnosti ekonomiky Velké Británie

 To, co si bezesporu nový premiér Boris Johnson nechce připustit (a snad není tak hloupý, aby to nevěděl), řekl naplno jeden z velmi výrazných mužů nedávné americké administrativy, Larry Summers, nyní profesor na Harvardu:

Při vyjednávání o nových obchodních vztazích bude UK ve velmi obtížné pozici. Smlouvy bude za každou cenu potřebovat (což jednání zkomplikuje), a zejména pro velké obchodní partnery (USA, EU) nabízí mnohem menší "trh k otevření"...Tolik řeč ekonomických pravidel dnešního světa.

President Trump a jeho administrativa byly ještě více přímočaří: než začnou jednat požadují zrušení daně na digitální giganty, kterou UK nedávno zavedla.

Slibovat lidem v UK "zlatý věk", je neodpovědné lhaní. Podle mého názoru půjde v dalších letech, převáží-li linie Borise Johnsonona, boj o udržení stavu ekonomiky, který dnes UK považuje za samozřejmý.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama