Ing. Pavel Uhlíř

  • ODS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2011 10:08:40

Ministr obrany Alexandr Vondr otevřel nejmodernější výcvikové centrum v ČR

Ministr obrany Alexandr Vondr otevřel nejmodernější výcvikové centrum v ČR

V úterý 22. listopadu zavítal ministr obrany Alexandr Vondra na pardubické letiště, kde se na zdejší vojenské základně oficiálně zúčastnil otevření Taktického simulační centrum, které je součástí Centra leteckého výcviku.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Příjezd ministra Alexandra Vondry očekávalo u vjezdové brány několik demonstrantů s transparenty "NE ZÁKLADNÁM", kteří chtěli opět vyjádřit svůj nesouhlas. Tato demonstrace se obešla bez jakéhokoliv problému, který by si vynutil jakýkoliv zásah.
Po příjezdu ministra Alexandra Vondry na pardubické vojenské letiště došlo k setkání čelních představitelů zdejší vojenské posádky a nedaleké základny v Čáslavy a zástupců společnosti LOM Praha s. p., které zabezpečuje Centrum leteckého výcviku (CLV), jehož součástí je i Taktické simulační centrum (TSC), které bylo vybudováno za 56 mil. Kč. "Armádu ČR tato investice nestála ani korunu", uvedl Jindřich Ploch, ředitele LOM Praha s. p. na otázku na brífinku s novináři, který se uskutečnil přímo na vojenské základně v Pardubicích.
Po skončení brífinku s novináři se ministr obrany setkal s primátorkou města Pardubic MUDr. Štěpánkou Fraňkovou a dalšími pozvanými hosty.
Poté byla připravena beseda ministra obrany s vojáky, kteří tak měli příležitost získat odpovědi na své otázky položené přímo ministru obrany. Jen při pohledu do zaplněné zasedací místnosti bylo zřejmé, že o tuto besedu byl zájem.
Po skončení besedy se delegace v čele s ministrem obrany Alexandrem Vondrou přesunula do Distribučního centra, které má své sídlo v Pardubicích - Semtíně. Zde byly prezentovány základní informace o středisku včetně aktuálních čísel realizovaných činností v souvislosti s misemi, v kterých má Armáda ČR zastoupení. Po krátké prezentaci následovala ukázka vojenské techniky, kterou má k dispozici Distribuční centrum a také prohlídka areálu Distribučního centra.
Touto návštěvou Distribučního centra byla ukončena oficiální návštěva ministra obrany Alexandra Vondry ve vojenských jednotkách na území Pardubic.
Následoval pozdní společný oběd se zástupci občanských demokratů v Pardubickém kraji. Zde probírala aktuální politická témata, ale i problematika regionálního sdružení. Samozřejmě se diskuse dotkla i o blížících se krajských a senátních voleb.
Od 16 hodin pak v programu ministra Alexandra Vondry bylo setkání se členy Občanské demokratické strany v Pardubickém kraji v sídle regionální ODS. Zde se zasedací místnost zaplnila a po krátkém úvodním slovu ministra obrany Alexandra Vondry byl již prostor pro řízenou diskusi, kde přítomní členové ODS se dotazovali na jednak různé armádní záležitostí týkající se např. možnosti propojení armádních činností a soukromého sektoru, ale pak také na vládní záležitosti i vnitrostranické.
Celkově byla ze strany členů ODS v Pardubickém kraji návštěva ministra obrany Alexandra Vondry vnímána velmi pozitivně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama