Ing. Pavel Uhlíř

  • ODS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.11.2011 14:29:57

Oblastní sdružení Pardubice vyslalo dva kandidáty na lídra

Oblastní sdružení Pardubice vyslalo dva kandidáty na lídra

Včera se od 17 hodin uskutečnil sněm oblastního sdružení ODS Pardubice, který jako hlavní bod měl nominaci kandidáta na lídra pro krajské volby v roce 2012.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE Již několik dní před samotným konáním oblastního sněmu ODS Pardubice bylo možné slyšet různé varianty výsledků, jak volba kandidáta na lídra dopadne. Tyto možné alternativy volebního výsledku oblastního sněmu narušila neúčast delegátů za místní sdružení Pardubice - Střed, neboť jejich sněm místního sdružení byl 21. 11. 2011 neusnášeníschopný a tedy bez možnosti volby sedmi delegátů na tento oblastní sněm. A tato skutečnost vnesla to analýz možných volebních výsledků určitou nejistotu.


Oblastní sněm včera začal podle řádně schváleného programu jednání  a standardních procedurálních záležitostí. Až do bodu 7 schváleného programu probíhalo vše,  jak na drátku.
Bod 7 programu byl uveden jako "schválení nominace(í) kandidát(ů) na lídra krajské kandidátky" . Představili se oba navržení kandidáti - Jan Mazuch a Petr  Tupec. Oba měli připraven kandidátský projev a Jan Mazuch ho doplnil i powerpointovou prezentací. Následně se rozpoutala diskusea z pléna padaly otázky na oba kandidáty.


Po ukončení debaty a dotazů na oba přítomné kandidáty delegáti oblastního sdružení rozhodovali o tom, zda na regionální sněm ODS Pardubického kraje dne 12. prosince, kde se bude volit lídr krajské kandidáty, nominují jednoho nebo oba kandidáty. Variantu nominace obou kandidátů umožňuje schválený volební řád regionálním sněmem ODS Pardubického kraje pro volbu lídra pro krajské volby 2012. Bylo rozhodnuto o schválení nominace jednoho kandidáta na lídra, jehož volba proběhla formou  tajné  volby jednoho z navržených kandidátů .


Bohužel tajná volba nerozhodla nadpoloviční většinou (vydáno 56 lístků, odevzdáno 55 - pro Petra Tupce hlasovalo 28 delegátů, pro Jana Mazucha pak 27 delegátů a jeden hlas byl neplatný) o jednom kandidátovi na lídra a po krátkém dohadovacím řízení bylo rozhodnuto o revokaci volby o nominaci jednoho kandidáta. Revokace proběhla aklamací a nakonec se delegáti většinovým hlasováním aklamací rozhodli o konečném vyslání obou kandidátů vzhledem k vyrovnanému výsledku volby na regionální sněm.

Mezi hosty oblastního sněmu ODS Pardubice byli i zástupci z oblastního sdružení ODS Svitavy, jejichž oblastní sněm dne 7. 11. 2011 v tajné volbě nominovali na lídra krajské kandidátky ODS v Pardubickém kraji z dosud známých kandidátů jednohlasně Petra Tupce.


Regionální sněm ODS Pardubického kraje dne 12. prosince 2011 nebude pro delegáty jednoduchý, neboť se očekává nominace dalších kandidátů z oblastních sdružení ODS Ústí nad Orlicí a Chrudim, jejichž oblastní nominační sněmy se konají 28. listopadu a 1. prosince.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama